Ce armă a folosit fugarul Lepa pentru a-l ucide pe agentul Amariei...

Ce armă a folosit fugarul Lepa pentru a-l ucide pe agentul Amariei UPDATE 9 Șeful Poliției Române a ajuns la Recaș FOTO și VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

Anchetă la foc continuu în cazul uciderii agentului Cristian Amariei, care, ieri, a fost împușcat în timpul unei operațiuni de capturare a lui Marcel Lepa care era dat în urmărire internațională. Vă reamintim că polițistul a fost împușcat în piept și gât de către cel care era urmărit pentru că se sustrăgea de la executarea unei pedepse pe care o avea de ispășit pentru tentativă de tâlhărie de 4 ani, 8 luni și 1486 de zile, rest de pedeapsă dintr-o condamnare anterioară pentru tâlhărie. De asemenea, în timpul operațiunii, un alt agent a fost împușcat, prin ricoșeu, în picior de către fugar.

Surse din cadrul anchetei susțin că arma folosită de criminal este un pistol calibrul 7,65 mm, una dintre variantele luate în calcul fiind că este unul de proveniență sârbească, Zastava. Aceleași surse au declarat că nu existau niciun fel de informații anterior că Marcel Lepa ar folosi arme sau că ar deține. Aseară, în sprijinul echipelor din Timiș au fost trimiși la sprijin de la București și luptătorii Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS). Peste noapte, anchetatorii au lărgit raza căutărilor, care au fost reluate în această dimineață. Dacă îl vedeți pe suspect (vezi foto), sunați de urgență la 112. Este înarmat și periculos.

UPDATE 1 Anchetatorii au reluat cercetările la locul unde a fost asasinat polițistul, cei de la Investigații Criminale folosind inclusiv un detector de metale. În paralel, trupele speciale „periază” zonele limitrofe.

În zonă a apărut și soția polițistului ucis, care avea pe ea o haină de poliție, și întreba, printre lacrimi: „unde-i vesta?”.

UPDATE 2 Anchetatorii porniți în urmărirea ucigașului au găsit, în apropierea unei benzinării abandonate, mai multe cartușe. Se pare că suspectul avea, în afară de pistol și încărcătorul aferent, și o geantă în care avea mai multe gloanțe.

UPDATE 3 Anchetatorii au revenit pentru a „peria” zona casei în care s-a petrecut tragedia, dar și zona benzinăriei părăsite de la marginea Izvinului, în căutarea de noi indicii. În același timp, căutările pentru găsirea criminalului continuă, în ajutorul polițiștilor și jandarmilor venind și ISU Timiș, cu un vehicul tot-teren.

UPDATE 4 În timp ce căutau cartușele trase de al doilea polițist în zona unde urmăritul a fost rănit, anchetatorii au găsit un pantof sport despre care se bănuiește că ar fi aparținut fugarului.

UPDATE 5 Trupele speciale de la SAS și SIAS au mers în Remetea Mare, unde au verificat o casă în urma unui pont primit.


Mascații au luat cu asalt imobilul în care nu se afla nimeni, însă în baie au fost găsite mai multe urme de sânge, semn că fugarul a poposit acolo. Ca și aseară, un elicopter MAI survolează zona.

UPDATE 6 Trupele speciale au descins la o casă din Bobda, la aproximativ 50 de kilometri de Izvin. Mai multe echipe SAS și SIAS au pătruns în imobil, care a fost verificat amănunțit.

UPDATE 7 Trupele speciale au efectuat un raid în apropiere de Lugoj, în urma unor informații primite, însă acțiunea a rămas fără rezultat.

UPDATE 8 Șeful Inspectoratului General al Poliției Române, chestorul general de poliție Ioan Buda, este așteptat în această seară la Recaș.

UPDATE 9 Ioan Buda, șeful IGPR, a ajuns luni seara la Recaș, însă a fost evaziv în fața întrebărilor jurnaliștilor prezenți. Întrebat de ce a criticat operațiunea în timpul căreia agentul Cristian Amariei a murit, acesta a spus că „vom face o analiză și vă vom informa, ar fi prematur să mă exprim acum. Voi explica de ce am spus că a fost o procedură deficitară, pentru că e foarte simplu, însă lăsați-mă să mă documentez. Voi reveni”. Inspectorul general s-a întâlnit și cu familia polițistului ucis. „Suntem o echipă complexă aici, atât din Timiș, cât și de la București, și știm ce avem de făcut”, a mai spus Ioan Buda.

2 COMENTARII

  1. Penibil acest Sef al Poliției Române . Se pare ca e o căciulă prea mare pt capul lui. Nu se compara IGPR cu IGPF domnule Buda. Si cine era ginerica de lângă el? Inspectorul Petecel?

  2. În concluzie, mortul e vinovat……sistemul e bolnav mai bine zis….nimic nu are un curs normal în tara asta…..o modificare a ADN – ului românesc poate ar îndrepta ceva…..poate…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.