Cele mai mari salarii din sectorul producție se dau în Timiș. Județul...

Cele mai mari salarii din sectorul producție se dau în Timiș. Județul este pe locul doi la salarii în industria de dezvoltare software

0
DISTRIBUIȚI

În județul Timiș se dau cele mai mari salarii din zona de producție, însă zona de vest a fost depășită de Cluj-Napoca în ceea ce privește salariile din industria de dezvoltare software.

„2.179 de euro brut a fost salariul mediu în industria de dezvoltare software, în luna ianuarie 2019. De trei ori mai puțin (743 euro brut) au câștigat angajații din companiile de Producție, păstrând aceeași distanță față de colegii din Dezvoltare Software ca și anul trecut. Cei din industria Outsourcing – companii care au activitate de servicii externalizate pentru firme din grup (Shared-Service) sau pentru terți (BPO) – au raportat 1.429 de euro brut câștigul mediu din ianuarie.


Sunt rezultate publicate în luna aprilie de studiul de compensații și beneficii AIMS SalaryMap 2019, care a cules informații salariale de la 362 de companii din întreaga țară. În total, aceste companii au peste 220.000 de angajați, iar peste 95% dintre acestea sunt companii străine”, se arată într-un studiu publicat de AIMS International România.

„Ca și anul trecut, pe județe, Clujul conduce în topul angajatorilor care oferă cele mai mari salarii din industria de dezvoltare software, cu 2.506 euro brut salariul mediu în această industrie, urmat de Timiș, cu 2.173 euro brut. Menționăm că, deși anul acesta au existat în premieră companii din București care au participat în studiul AIMS SalaryMap, numărul acestora încă nu a fost suficient de mare pentru a putea face analize statistice relevante pentru piața respectivă, de aceea București încă nu apare în topurile la care ne referim în acest material. În zona de Producție, Timiș-ul a fost, în ianuarie, județul unde a fost cel mai mare salariu mediu brut, de 907 euro brut, cu peste 150 de euro mai mult decât media pe țară. Pe locurile următoare s-au situat Brașov, Sibiu și Cluj”, mai spune comunicatul specialiștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.