Clădirea Garnizoanei Timișoara, care va găzdui Muzeul Revoluției, a trecut oficial în...

Clădirea Garnizoanei Timișoara, care va găzdui Muzeul Revoluției, a trecut oficial în administrarea Ministerului Culturii

0
DISTRIBUIȚI

Șeful Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național, Sorin Predescu, a anunțat că astăzi a fost semnat protocolul de predare – primire a clădirii Comenduirii Garnizoanei Timișoara. „Mândru. În sfârșit. A durat ceva timp”, a scris Predescu pe Facebook, alături de o imagine cu momentul semnării documentelor.

Vă reamintim că, la mijlocul lunii trecute, Guvernul a aprobat „Hotărârea privind actualizarea datelor de identificare și a valorii de inventar a unui imobil aflat în domeniul public al statului și transmiterea acestuia din administrarea Ministerului Culturii și Identității Naționale (MCIN) în administrarea Ministerului Apărării Naționale (MAPN), precum şi pentru transmiterea imobilului 641 aflat în domeniul public al statului din administrarea Ministerului Apărării Naționale în administrarea Ministerului Culturii și Identității Naționale și modificarea anexelor nr.


4 și nr. 6 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului”.

Ministerul Culturii și al Identității Naționale ar înapoia Ministerului Apărării prin acest document imobilul 1079 situat în Timişoara, pe strada Popa Şapcă la numărul 3-5, clădirea care găzduiește acum Memorialul Revoluției.

Conform proiectului inițial propus de MCIN, imobilul din Piața Libertății a fost preluat „în scopul reabilitării acestuia și amenajării Muzeului Național al Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989, în termen de cel mult 5 ani de la intrarea în vigoare a proiectului de act normativ”.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.