Cod galben de inundații pe râuri din 12 județe

Cod galben de inundații pe râuri din 12 județe

1
DISTRIBUIȚI
<


p>

Hidrologii au emis astăzi o avertizare cod galben de inundații pe râuri din 12 județe, valabilă până vineri, la ora 12.00. Potrivit specialiștilor, pe râurile vizate sunt posibile creșteri de debite cu depășirea cotelor de atenție.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o avertizare cod galben de inundații pe mai multe râuri din județele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Timiş şi Caraş-Severin.

Conform comunicatului INHGA, având în vedere prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, în aceste zone se pot produce scurgeri pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite pe unele râuri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare de joi, de la ora 17.00, până vineri, la ora 3.00, pe unele râuri din judeţele: Maramureş, Bistriţa Năsăud, Satu Mare şi Sălaj, mai anunță hidrologii.

Avertizarea cod galben este valabilă până vineri, la ora 12.00.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.