Conducerea Poliției Române, verificări la nivelul IPJ Timiș după ce un polițist...

Conducerea Poliției Române, verificări la nivelul IPJ Timiș după ce un polițist a murit împușcat. Filmul tragicului eveniment

1
DISTRIBUIȚI

pistol

Conducerea Poliției Române a dispus, duminică, verificări la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Timiș, după ce un polițist a fost împușcat mortal, în localitatea Izvin din județul Timiș, în timpul unei misiuni, de către un bărbat care este urmărit internațional pentru tâlhărie.

„Aș dori să transmit din partea conducerii Poliției Române sincere condoleanțe familiei polițistului, alături de care suntem în aceste momente grele. Astăzi, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au obținut informații punctuale cu privire la faptul că un urmărit internațional se află într-un imobil din localitatea Izvin, județul Timiș. În baza informațiilor obținute, polițiștii au demarat activități specifice pentru prinderea numitului Lepa Ionel Marcel, urmărit internațional, în baza unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis, la data de 25 aprilie 2018, de Judecătoria Lugoj, fiind condamnat pentru comiterea infracțiunii de tentativă la tâlhărie”, a declarat inspectorul general adjunct al Poliției Române, comisar șef de poliție Florian Dragnea.

Potrivit Poliției, agenții s-au deplasat la imobilul respectiv, iar una dintre echipele de polițiști a ocolit imobilul, pentru a se asigura că suspectul nu fuge prin partea din spate, moment în care urmăritul a ieșit din casă și tras mai multe focuri de armă, în urma cărora polițistul a murit.

Ulterior, suspectul a fugit în curtea altui imobil, unde a amenințat cu arma o persoană, încercând să-i sustragă autoturismul, moment în care un agent a făcut uz de armă, reușind să-l rănească pe urmărit.

„Fac precizarea că Lepa Ionel Marcel a fugit într-o zonă împădurită a localității, fiind în continuare căutat.


Imediat după producerea evenimentului, de la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române s-au dispus măsuri pentru sprijinirea polițiștilor de la nivelul I.P.J. Timiș, în vederea depistării și reținerii persoanei în cauză. Astfel, au fost trimiși specialiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale, de la Institutul Național de Criminalistică și de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale. De asemenea, am dispus angrenarea unităților de poliție limitrofe (efective, câini de urmă și nu numai), precum și a altor structuri ale Poliției Române de specialitate (operațiuni speciale, combaterea criminalității organizate etc). Totodată, s-a solicitat și sprijinul structurilor de Poliție de Frontieră și ale Jandarmeriei”, a mai spus Florian Dragnea.

A fost solicitat și sprijinul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., pentru survolarea zonei și sprijinirii echipajelor din teren. „De asemenea, conducerea Poliției Române a dispus verificări la nivelul IPJ Timiș, cu privire la toate aspectele care privesc această misiune, iar dacă se va constata ca au existat sincope legate de modul de organizare a intervenției, cei vinovați vor plăti. Este normal să avem toate elementele cu atât mai mult cu cât vorbim despre pierderea vieții unui coleg. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, în cadrul căruia procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș efectuează cercetări”, potrivit sursei citate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.