Continental Anvelope, bariera verde către Timișoara, din tei și cer, în valoare...

Continental Anvelope, bariera verde către Timișoara, din tei și cer, în valoare de 240.000 euro

1
DISTRIBUIȚI

Continental Anvelope a anunțat, astăzi, că a investit 240.000 de euro în plantarea unei bariere verzi formată din specii autohtone de cer și tei, care va delimita zona industrială a Timișoarei de oraș. Proiectul urmărește transformarea unui teren de 21.000 mp într-un spațiu verde, urmând să fie plantați 400 de copaci, din speciile tei și cer.


Mica pădurice se întinde pe o lungime de aproximativ 700 de metri liniari și reprezintă prima etapă a lucrărilor de transformare a unui spațiu pe care Continental l-a achiziționat în 2018.

„Am pornit de la ideea de a planta o mică pădurice, o inițiativă atât în beneficiul nostru, cât și al localnicilor. Am ales să plantăm copaci de minim trei metri înălțime, copaci care se pot adapta ușor zonei, astfel încât deja din vara aceasta să putem să ne bucurăm de efectele benefice ale lizierei: reducerea prafului, a zgomotului, precum și îmbunătățirea aspectului industrial al zonei. Totodată, prin plantarea acestei bariere continuăm să ne întărim rădăcinile pe care le avem în această zonă, importantă pentru industria locală și pentru întregul nostru grup. Este dorința și efortul nostru de a îmbunătăți calitatea aerului în zonă. Chiar dacă suntem sub limitele legale, tot au fost discuții despre mirosuri și considerăm că împădurirea va ajuta să îmbunătățească situația și la nivel olfactiv. Orice barieră verde este importantă“, spune Sorin Samonid, directorul fabricii de anvelope.

Înainte de plantarea pomilor, fosta zonă industrială a fost curățată și s-au adus 8.500 metri cub de pământ pentru a pregăti plantarea pomilor.

1 COMENTARIU

  1. Nesimtiti , emana un miros fabrica de te omoara, mergeti la strandul UMT sa vedeti ce putoare lasa acesta multinationala care distruge sanatatea locuitorilor, dar vedeti exemplul CERNOBAL. RUSINE. INCHIDETI FABRICA sau mutati-o in afara orasului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.