Cum alegem rochiile de vară în funcție de siluetă

Cum alegem rochiile de vară în funcție de siluetă

0
DISTRIBUIȚI

Vara, rochiile sunt cele mai populare piese vestimentare în rândul doamnelor și domnișoarelor, fiind potrivite pentru temperaturile ridicate din acest sezon.

Cu toate că multe doamne sunt preocupate de felul în care arată, nu pentru toate este la fel de ușor să scape de kilogramele în plus. Dar asta nu este o problemă când vine vorba de rochii de vară deoarece există o gamă largă de rochii xxl extrem de frumoase.  Dacă sunt alese corect, acestea pot modela frumos silueta, mascând discret kilogramele în plus. Rochiile cloș și cele petrecute sunt potrivite pentru siluetele mai robuste. Optați pentru imprimeuri mici în nuanțe deschise pe fundal închis la culoare și nu invers. Lungimea potrivită pentru rochiile xxl este cea midi sau lungă până în pământ, însă se recomandă probarea mai multor stiluri deoarece fiecare corp este diferit și poate un croi anume se așează mai bine decât altul.

 

Femeile mignone au o altă bătaie de cap, și anume alegerea corectă a lungimii.


General vorbind, doamnele și domnișoarele mici de înălțime sunt avantajate de rochii lungi sau scurte și mai puțin de cele midi. Rochiile de lungime medie realizează o iluzie optică care taie din lungimea picioarelor, astfel fâcându-le să pară mai scunde decât sunt de fapt. Rochiile care se termină la o palmă deasupra genunchilor sunt perfecte pentru mignone, însă dacă se dorește o ținută mult mai elegantă, atunci o rochie maxi de seară este mult mai potrivită.

 

Cele care se bucură de gene bune și au o siluetă perfectă pot opta pentru orice tip de rochie. Sigur că și aici este discutabil fiind vorba de proporții diferite. Cea mai bună idee ar fi să se probeze diverse tipuri de rochii pentru a găsi croiurile ideale pentru fiecare persoană în parte. Este greșit să considerăm că potrivirea se poate face după anumite reguli de stil fără a avea în vedere imaginea și contextul întreg. Ca exemplu ar fi o persoană cu siluetă de tipul I, dar care are mânile ceva mai groase. În acest caz o rochie în A cu mâneci stil fluture va arăta mult mai bine decât una în A cu bretele subțiri.

Alegerea atât a rochiilor de vară cât și a altor piese vestimentare trebuie făcută pe baza unor reguli stilistice, dar în același timp, trebuie să se țină cont și de alte detalii precum nuanțe pielii, a părului, conformația, și nu doar tipul de siluetă.