Reacția directorului Asociației TM2021 după OUG-ul care asigură finanțarea guvernamentală a proiectului

Reacția directorului Asociației TM2021 după OUG-ul care asigură finanțarea guvernamentală a proiectului

0
DISTRIBUIȚI

Vești bune în ceea ce privește sprijinul oferit de Guvern pentru proiectul Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021. Ordonanța cu privire la alocarea unei sume de 52,9 de milioane de lei în următorii patru ani pentru susținerea evenimentelor culturale Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii a fost publicată ieri în Monitorul Oficial.

Simona Neumann, directorul Asociației TM2021, consideră că doar asigurarea unor bugete constante poate garanta realizarea unor proiecte culturale de anvergură.

”Alături de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Județean Timiș, Guvernul României și-a asumat misiunea de a susține orașul și evenimentele culturale în următorii patru ani. Aceasta asumare este clar o veste buna. Asigurarea unor bugete constante și adaptate necesităților, ar evita viitoare blocaje financiare și ar garanta proiecte culturale de anvergură, așa cum merită o capitală culturală europeană și așa cum ne dorim cu toții.”, a declarat Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii.

Timișoara a fost aleasă Capitală Culturală Europeană în urma unui concurs de proiecte, desfășurat în 2016.


În 16 septembrie 2016, a fost desemnată capitala culturală pentru 2021. Călătoria Timișoarei, numită simbolic Luminează Orașul Prin Tine, vrea să fie o redescoperire a culturii, a oamenilor, a locurilor. În perioada 2017-2018, activitățile au vizat în special perioada de Start-up, când prioritățile au reprezentat realizarea de parteneriate, dar și evenimente culturale pilot.

Etapa a doua, 2019-2021 este cea de Producție: Timișoara va avea parte de evenimente culturale de anvergură la nivel național și european care vor atrage din ce în ce mai mulți turiști și care vor culmina în 2021, anul Capitalei Culturale Europene. Proiectul prevede și o a treia etapă, cea de Moștenire, începând cu 2022, când se vor resimți efectele Timișoarei 2021 prin continuarea evenimentelor culturale în acest oraș modern, implicat și activ.

”Deși sunt unele voci care încearcă să discrediteze Asociația Timișoara 2021, vrem să ne ținem departe de orice campanie politică, electorală, deoarece scopul nostru clar este unul singur: reușita acestui proiect, Timișoara Capitală Culturală Europeană. Esența este să lăsăm Timișoarei o moștenire culturală vie, dinamică, care va continua și după 2021. Adevărul este că efectul Timișoara 2021 îl vedem deja în jurul nostru, sunt festivaluri de teatru, de muzică, de film care nu existau acum 3 ani. Sunt spectacole cu artiști din toată Europa, ce reușesc să umple piețele Timișoarei, din primăvară și până toamna târziu, sunt expoziții, lansări de carte. Avem o mișcare culturală extrem de activă și dinamică, care ne ține în priză în fiecare sfârșit de săptămână pentru că Timișoara este cultură iar timișorenii iubesc artele. Împreună, facem din Timișoara o adevărată Capitală!”, a mai spus Simona Neumann.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.