DNA anchetează autorizațiile de construire emise pentru vilele copiilor lui Robu. Reacția...

DNA anchetează autorizațiile de construire emise pentru vilele copiilor lui Robu. Reacția primarului Timișoarei

1
DISTRIBUIȚI

DNA investighează și autorizațiile de construire pe care Primăria Timișoara le-a emis pentru vilele pe care le ridică copiii lui Nicolae Robu. Vă reamintim că, ieri, au venit la primărie anchetatorii anticorupție pentru a cere mai multe autorizații de construire și certificate de urbanism. autorizațiile de construcție pe care municipalitatea le-a  Printre acestea și cele emise pentru vilele pe care le ridică și cei doi copii ai primarului Nicolae Robu.

Informația a fost confirmată chiar de edilul-șef, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara. Însă, Nicolae Robu susține că totul este corect. Cele două case se construiesc pe strada Boema.

„Acolo se construiesc case înșiruite. Două dintre cele șase înșiruite, care sunt în pachete de câte trei, sunt ale copiilor mei. Presupun că cineva a făcut o reclamație, însă vreau să vă spun că totul este corect. Am atras atenția ca nu cumva să se greșească cu ceva și să vină cineva ulterior și să acuze vreo favorizare. Nu cred că are nimeni pretenția ca copiii unui demnitar să nu aibă toate drepturile firești de cetățean, nu trebuie să aibă privilegii.


În ceea ce-i privește pe copiii mei, nu au avut decât necazuri de pe urma pozițiilor mele importante. Ambii sunt doctori ingineri, le-am recomandat nici să nu publice în România. Probabil că la câtă răutate văd, unii o să pună succesele lor pe seama pozițiilor importante ale tatălui. Ei m-au ascultat și au lucrări publicate pe tot mapamondul. Copiii mei sunt crescuți într-un climat sănătos. Eu provin din familii de țărani, ei (n.r. copiii mei) provin dintr-o familie la prima generație intelectualizată. Sunt crescuți în aceleași valori ale muncii și seriozității, sunt foarte apreciați și sunt mândru că am așa copii. Asta este familia Robu, să le fie rușine ticăloșilor care încearcă să ne împroaște cu noroi. Noi nu vrem nimic necuvenit”, a afirmat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a mai ținut să precizeze că ieri procurorii DNA nu au făcut nicio „descindere” la sediul instituției și a oferit mai multe detalii despre documentele solicitate.

„Am văzut cum presă nepresă din nou a fabulat. Nu a fost nicio percheziție, nicio descindere în forță a polițiștilor și procurorilor DNA la Primăria Timișoara. Ieri, la o anumită oră, mai de dimineață, s-au prezentat doi procurori de la DNA, mi-au prezentat o adresă și mi-au explicat și conținutul ei, prin care se cereau documente despre parcă opt autorizații de construcție și un proiect de hotărâre de consiliu local pentru un PUD și certificatele de urbanism conexe. Mi-au explicat că au venit personal să poată discuta cu cei din Direcția de Urbanism pentru că la o altă solicitare legată de alte autorizații de construcție nu s-au dat din prima toate documentele cerute și a fost nevoie să revină să le explice că ceva lipsește. I-am chemat pe directorul Direcției de Urbanism și pe șefa de la autorizări. Procurorii au explicat ce le trebuie. Asta a fost tot. A fost o discuție firească. În momentul în care există reclamații, plângeri, ce să facă instituțiile de resort decât să înceapă cercetarea. Vom vedea, dacă cineva a greșit, va trebui să plătească. Eu nu am nicio emoție, nu e nicio greșeală făcută de mine sau nu știu să fi făcut alții și eu să tolerez”, a detaliat Nicolae Robu.

 

1 COMENTARIU

  1. Robu este contradictoriu. Spune că totul e corect și totodată că ,, dacă cineva a greșit trebuie să plătească „. Păi ori știe, ori nu știe, dar atunci intoxică, minte că totul e corect !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.