Dosar penal pentru abuz în serviciu în cazul procuroarei care a luat-o...

Dosar penal pentru abuz în serviciu în cazul procuroarei care a luat-o pe Sorina cu forța în timpul percheziției

0
DISTRIBUIȚI

Procurorul general Bogdan Licu a declarat, astăzi, că la Secția de anchetare a magistraților a fost deschis dosar penal privind modul în care a acționat procuroarea în cazul fetiței din Mehedinți, iar o echipă se află la Craiova pentru cercetări. Dosarul vizează abuz în serviciu, potrivit surselor judiciare.

„În calitate de procuror general, nu tolerez abuzuri nu voi acoperi greșeli. La Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a fost constituit dosar penal ce are ca obiect cercetarea împrejurărilor prezentate în mass media. La această oră, la Craiova a ajuns o echipă formată din procurori și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.


(…) În cadrul dosarului vor fi verificate toate faptele care au condus la această situație. Sunt suspiciuni. Nu pot comenta un dosar în lucru”, a declarat procurorul general, Bogdan Licu.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul penal vizează fapta de abuz în serviciu cu privire la modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu de către procuror. Vă reamintim, că în imaginile surprinse în timpul percheziției efectuate în casa unde stătea Sorina, se vede cum fetița  a fost luată cu forța și trasă de procurorul care coordona activitățile într-un dosar de rele tratamente aplicate minorului.

Potrivit acestuia, pe lângă aspectele ce vizează ancheta penală, Ministerul Public se va asigura că minorei îi vor fi „restabilite și respectate drepturile”.

„Minora nu trebuie să părăsească teritoriul țării până nu vor exista garanții depline că aceasta va face în condiții de siguranță fizică și psihică”, a mai spus Bogdan Licu.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus încă de vineri verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară. Totodată, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita și modul în care procurorul a intervenit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.