După un an de pauză, la Timișoara are din nou loc Festivalul...

După un an de pauză, la Timișoara are din nou loc Festivalul de Operă și Operetă, însă nu în Parcul Rozelor. Vezi programul spectacolelor

0
DISTRIBUIȚI

Opera Română din Timișoara a anunțat că, după absența din 2018, Festivalul de Operă și Operetă revine în această vară în calendarul cultural al orașului de pe Bega.

Anul trecut, la începutul lunii august, opera timişoreană anunţa amânarea celei de-a XIV-a ediţii a Festivalului de Operă şi Operetă care trebuia să aibă loc, potrivit tradiţiei, în Parcul Rozelor, deoarece în urma unei furtuni din septembrie 2017, acoperişul scenei din parc a fost afectat şi trebuia înlocuit, căci nu mai prezenta siguranţa necesară.


În august 2018, la aproape un an de  la avarii, viceprimarul Dan Diaconu declara că înlocuirea acoperişului „se poate face doar după expertizarea completă a structurii de rezistenţă a scenei, proces în desfăşurare” şi promitea să găsească o soluţie pentru desfăşurarea festivalului în alt loc.

Cum promisiunile primăriei au rămas vorbe-n vânt, festivalul nu a mai avut loc iar cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului de Operă şi Operetă în aer liber, care trebuia să aibă loc anul trecut, se va desfăşura în acest an. Cum scena din Parcul Rozelor nu a fost reparată nici până în ziua de azi, expetiza nefiind încă finalizată, spectacolele vor avea loc pe scena din Piaţa Victoriei, la sfârşitul lunii august şi începutul lunii septembrie.

În 29 august va avea loc gala de operetă, iar în 30 august, musicalul „My Fair Lady” de Frederick Loewe, interpretat în limba română. În 31 august, publicul va putea vedea opereta „Voievodul ţiganilor” de Johann Strauss, interpretată în limba română, iar ziua de 1 septembrie este dedicată galei de operă. Toate spectacolele încep la ora 20.30, iar intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.