Evadare de vară în vestul țării. Unde se pot răcori turiștii care...

Evadare de vară în vestul țării. Unde se pot răcori turiștii care fug de aglomerația orașului

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1499990000">

Până când Timişoara va avea „cel mai tare” aqualand din Europa de Est, promis de municipalitate încă din 2017 şi care ar urma să fie inaugurat cel târziu în 2020, locuitorii din zona de vest dornici de astfel de zone de agrement pot opta pentru aquaparcul de la Backi Petrovac, aflat lângă Novi Sad şi considerat cel mai mare şi modern complex acvatic din Balcani, cel din Szeged, cel din Mako ori la ştrandurile din Gyula sau Orosháza. În ţară, cele mai apropiate destinaţii de acest gen sunt complexul Aqualand din Deva şi cel de la Băile Felix.

Agrement la Aqualand Deva

Complexul Aqualand Deva, aflat chiar la poalele cetăţii, este singurul parc acvatic din judeţul Hunedoara şi a fost inaugurat în anul 2010. A fost redeschis nu de multă vreme, după ce s-au făcut mai multe lucrări de reparaţii şi igienizare, şi are deja un număr impresionant de vizitatori, atât localnici cât şi turişti. Complexul dispune de nu mai puţin de şapte bazine de înot acoperite, cu dimensiuni şi adâncimi diferite, pentru adulţi şi copii, dotate cu tobogane subacvatice, bazin cu  valuri sau vibromasaj, şi cât de curând va fi pus în funcţiune un nou turn cu spumă.

Există mai multe tipuri de saună – finlandeză, tunisiană, relaxare, saună infra-cer înstelat, saună infra-meloterapie, saună infra-aromoterapie, într-un spaţiu repus în circuit după ce a fost modernizat. Sauna este recomandată de specialişti atât pentru detoxifierea şi purificarea corpului sau scăderea în greutate, cât şi pentru meditaţie şi relaxare, pentru care există o cameră specială cu şezlonguri şi pardoseală încălzită.

Terapie cu peşti exotici

Există şi o zonă de terapie cu peşti exotici, considerată o adevărată desfătare, deoarece peştii  originari din Turcia, unde sunt folosiţi de sute de ani în scopuri terapeutice, eliberează o secreţie care ajută celulele să se regenereze. În complexul acvatic din Deva există, de asemenea, saloane de masaj, o sală de forţă şi de fitness, se organizează cursuri de înot şi concursuri pentru copii. Restaurantul de o sută de locuri, care are şi o linie de autoservire, are o ofertă culinară pentru toate gusturile.

Tot aici se organizează petreceri tematice şi programe speciale în zilele libere, care oferă celor prezenţi şi multe surprize. Pentru cei care doresc să petreacă aici mai multe zile, există în apropiere numeroase pensiuni în care se pot caza. Programul de vizitare este luni între orele 14,00 şi 22,00, de marţi până vineri între orele 9,00 şi 22,00 iar sâmbătă şi duminică între orele 10,00 şi 22,00.

Concurenţă în sezonul estival

Cei care vizitează judeţul Hunedoara, cu o ofertă turistică extrem de generoasă, se mai pot bucura în zilele călduroase de ştrandul municipal din Deva, amenajat la marginea oraşului şi inaugurat în vara anului 1971, care se întinde pe o suprafaţă de peste un hectar şi jumătate şi a fost recent reamenajat.

Aici se află trei bazine, duşuri, cabine de schimb, o zonă de plajă, dar şi terenuri de volei şi fotbal, zonă de fitness şi terase, accesibile la preţuri foarte convenabile. În incinta ştrandului există şi o bibliotecă de vară cu cărţi, reviste şi ziare locale şi centrale, şi internet wireless gratuit. Foarte frecventat este şi bazinul de înot olimpic din Hunedoara, destinat înotătorilor, care este dotat cu două piscine, dintre care una pentru copii, o saună, o sală de forţă şi gimnastică aerobică pentru femei.

Surse foto: mesagerulhunedoarean.ro, avantulliber.ro, adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.