EXCLUSIV Șoferul sârb al cisternei pline cu țigări de contrabandă a fugit...

EXCLUSIV Șoferul sârb al cisternei pline cu țigări de contrabandă a fugit din România prin vama Stamora Moravița, deși era dat în consemn la frontieră. Cum a fost posibil

5
DISTRIBUIȚI

Sârbul Skerlic Marko, cel care conducea cisterna încărcată cu țigări de contrabandă care a fost capturată de DIICOT Timișoara în timpul operațiunii din seara zilei de 14 iunie, a reușit să fugă din România prin vama Stamora Moravița, deși avea interdicția de a părăsi țara. După ce în mașina sa, care a intrat prin vama Jimbolia, au fost descoperite 500 de baxuri de țigări în loc de gaz, Skerlic a fost reținut alături de patru luptători MMA sârbi care asigurau paza transportului de către DIICOT.

Toți cei cinci au ajuns în fața Tribunalului Timiș, procurorul de caz solicitând arestarea preventivă a acestora. Singurul pentru care instanța a admis o măsură preventivă a fost șoferul cisternei care nu a fost arestat, ci a fost lăsat în libertate sub control judiciar pentru 30 de zile. Motivele invocate de judecătorul de drepturi și libertăți au fost că sârbul era la prima interacțiune cu legea română și a recunoscut fapta. Printre obligațiile pe care sârbul le avea era de a se prezenta la sediul Poliției Timiș, să se prezinte la organele judiciare oricând este chemat și să nu părăsească teritoriul României.

DIICOT a contestat decizia Tribunalului Timiș, numai că surpriză – la termenul de joi de la Curtea de Apel Timișoara sârbul nu a mai ajuns în sala de judecată, instanța hotărând arestarea acestuia în lipsă.


De altfel, sârbul nu s-a prezentat niciodată nici măcar la Poliție pentru a semna pentru controlul judiciar.

Surse din cadrul Poliției de Frontieră au declarat pentru PRESSALERT.ro că Skerlic Marko a părăsit România, în 19 iunie, cu o zi înainte de judecarea contestației DIICOT prin vama Stamora Moravița. În 16 iunie, la 15,39, Tribunalul Timiș a transmis Inspectoratului General al Poliției de Frontieră toate informațiile despre decizia luată în cazul șoferului care transporta 250.000 de pachete de țigări de contrabandă Ashima.

Când am întrebat IGPF când a fost implementat în sistem interdicția sârbului de a părăsi România și cum a fost posibil să părăsească, totuși, țara, primul răspuns de la Alexandra Popescu, purtătorul de cuvânt al instituției a fost ”în executarea măsurilor dispuse de Tribunalul Timiș în cadrul controlului judiciar pronunțat în legătură cu persoana în cauză, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a implementat consemnul restrictiv aferent interdicției de a părăsi țara, acesta fiind activ la toate punctele de trecere a frontierei încă din ziua de 16.06.2019, începând cu ora 16.21, cu datele de identificare transmise de către instanța menționată (nume, prenume, data nașterii). Referitor la celelalte aspecte cu privire la persoana în cauza, având in vedere că aceasta face obiectul unui dosar penal instrumentat de DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara, procurorul de caz poate oferi detalii în acest sens”.

Mai exact – în documentele transmise de instanță către serviciul specializat din cadrul IGPF a fost greșită data de naștere a Skerlic Marko, acesta fiind așa introdus în baza de date a persoanelor care aveau interdicția de a părăsi țara. Când Skerlic Marko a ajuns în vama Stamora Moravița, i-a fost scanat pașaportul, pentru că nu coincideau toate datele, sistemul nu a avertizat că este vorba de o persoană care este sub control judiciar deja de trei zile și polițistul de frontieră i-a permis să părăsească țara.

5 COMENTARII

  1. Pare bășcălie toată povestea asta. Cum adică au greșit cei de la instantă data nașterii? Avocatul împreună cu translatorul să înțeleg că nu i-au spus că are măsuri de interdicție? Omul.asra s-a dus acasă fără să fie nici măcar supravegheat din umbră. Despre ce vorbim aici, dlor?

  2. De ce nu este arestat politistul de frontiera care in mod cert a luat spaga ca sa il lase pe infractor sa iasa din tara? Aia cu data nasterii etse vrajeala fiindca sistemul informatic reactioneaza la nume prima data. Acesti mizerabili (a se citi infractori) din politia de frontiera pateaza uniforma majoritatii lucratorilor din structurile Statului Roman. Comandantul trebuie sa fie demis si el fiindca el este cel care gestioneaza pe aceati corupti. Abia astept sa apara legionarii sau vreun Ion Antonescu ca sa am ce vota!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.