Ucigașul polițistului Amariei a fost capturat în urma operațiuni spectaculoase UPDATE 5...

Ucigașul polițistului Amariei a fost capturat în urma operațiuni spectaculoase UPDATE 5 De ce este acuzat oficial FOTO și VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Polițiștii au reușit capturarea asasinului polițistului Cristian Amariei – Marcel Lepa a fost capturat în această dimineață în localitatea Remetea Mare din Timișoara. Mai exact în locuința unde, ieri, trupele speciale au descins în casa prietenului acestuia și au găsit urme de sânge. Conform primelor informații, polițiștii au reușit capturarea fugarului extrem de periculos fără să tragă un foc de armă.

Vă reamintim că polițistul a fost împușcat în piept și gât de către cel care era urmărit pentru că se sustrăgea de la executarea unei pedepse pe care o avea de ispășit pentru tentativă de tâlhărie de 4 ani, 8 luni și 1486 de zile, rest de pedeapsă dintr-o condamnare anterioară pentru tâlhărie. De asemenea, în timpul operațiunii, un alt agent a fost împușcat, prin ricoșeu, în picior de către fugar.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 În momentul în care polițiștii de la SIAS au intrat în casa din Remetea Mare, Lepa avea pistolul la curea, dar nu a mai apucat să-l folosească. Fugarul avea mai multe răni, cel mai probabil după schimbul de focuri de duminică, iar la fața focului a fost chemată o ambulanță. A fost transportat la spital sub escorta trupelor speciale. Criminaliștii au început cercetările la fața locului. Asasinul și-a recunoscut fapta și înainte de a fi capturat a plecat și a revenit în locuința unde a fost capturat.

UPDATE 2 Marcel Lepa nu era singur în casă în momentul în care a fost capturat.


Alături de el, era un tânăr, prietenul acestuia, care la această oră este audiat de anchetatori. Tânărul a colaborat cu anchetatorii, dar a refuzat să facă declarații presei.

UPDATE 3 Polițiștii au reluat scotocirile în zona din spatele casei unde a a fost capturat Lepa, fiind ajutați și de doi câini de urmă. Aceștia încearcă să găsească hainele în care era îmbrăcat în momentul asasinatului bărbatul. Acesta a povestit că a venit la Remetea Mare pe rambleul căii ferate și la un moment dat s-a dezbrăcat și a aruncat tricoul roșu și pantalonii undeva pe câmp.

UPDATE 4 Polițiștii au găsit hainele lui Lepa în apropierea căii ferate. Suspectul avea infecții la braț și unul dintre gloanțe în braț. A fost rănit cu trei focuri de armă.

UPDATE 5 Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a anunțat că Lepa este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ”ultraj (în varianta omorului calificat comis asupra unui polițist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu), nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept, toate aflându-se în concurs real și în stare de recidivă postcondamnatorie”. De asemenea, au anunțat ”suspectul se află internat într-o unitate spitalicească, urmând a fi adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș în momentul în care va permite starea de sănătate a acestuia. În cauză continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt și de drept, față de suspect urmând a se lua măsurile preventive care se impun”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.