Festival național de fotografie, în vestul țării

Festival național de fotografie, în vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

Festivalul de fotografie „Locuri de lângă noi”, organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din Petroşani şi ajuns la cea de-a VIII-a ediţie, se va desfăşura în acest an în 7 şi 8 iunie. Iniţiat de mai mulţi iubitori de imagine care doresc să revigoreze arta fotografică în regiunea de vest a ţării, s-au creat mai multe parteneriate cu universităţile din Petroşani şi Cluj şi cu Facultatea de Arte şi Design a Universităţii de Vest din Timişoara.

Ediţiile precedente s-au remarcat printr-o mare varietate de teme şi au scos în evidenţă rolul imaginii fotografice în raport cu experienţele culturale specifice realităţilor locale, precum şi în identificarea oscilaţiei culturale create de perioada de tranziţie a epocii contemporane.


Au fost susţinute, de asemenea, tematici şi ateliere practice de fotografie, au avut loc prezentări de portofolii, echipamente şi accesorii tehnice. Totodată, s-a iniţiat un festival bazat pe un dialog între public şi specialişti, menit să încurajeze activitatea viitorilor artişti fotografi.

Deschiderea oficială a festivalului, ai cărui invitaţi speciali sunt dr. Constantin Graure, profesor la Facultatea de Arte şi Design Timişoara, şi Daniel Bocşe, profesor la Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva, va avea loc vineri, 7 iunie, ora 16.00, cu vernisajul lucrărilor studenţilor, iar ziua următoare va debuta cu mai multe ateliere de creaţie, urmate de itinerarul fotografic cu tema „Oameni de lângă noi”, iar după jurizarea imaginilor, va avea loc premierea câştigătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.