Fetiță de 7 ani, împușcată de polițiștii care urmăreau un contrabandist

Fetiță de 7 ani, împușcată de polițiștii care urmăreau un contrabandist

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1697626375">

Polițiștii maramureșeni au prins, joi, un bărbat care circula cu un autoturism radiat și cu numere false de înmatriculare, după o urmărire spectaculoasă. Aceștia au tras mai multe focuri de armă pentru a-l captura.

Bărbatul avea în mașină, pe lângă țigări de contrabandă, și pe cei trei nepoți ai săi, potrivit Digi24, o informație pe care polițiștii nu o aveau atunci când au tras cinci focuri de armă pentru a-l captura pe contrabandist, deoarece autoturismul era dotat cu geamuri fumurii.

În timpul urmăririi, bărbatul a abandonat mașina lângă o casă a unor cunoștințe, iar înăuntru erau cei trei copii minori, două fetițe și un băiat, cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani.

O fetiță de șapte ani a fost rănită la picior, primind îngrijiri medicale pe loc și fiind ulterior transportată la spital în afara oricărui pericol.

Suspectul a încercat să scape polițiști pe jos, dar a fost prins în cele din urmă, într-o livadă din apropiere.

Comunicatul IPJ Maramureș:

„În după amiaza zilei de 20 iunie a.c., în baza unei informații și cu prilejul unei acțiuni pentru combaterea infracțiunilor pe linie rutieră și de contrabandă, un echipaj de poliție a pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase, cu autospeciala de serviciu, pe direcție frontală, față de un autoturism de teren care se deplasa pe raza comunei Poienile de sub Munte, județul Maramureș.

Șoferul mașinii de teren și-a continuat deplasarea și a accelerat înspre autospeciala de poliție, virând brusc pe un teren accidentat, pentru a-și asigura scăparea.

Ca urmare a acestui fapt, polițiștii au pornit în urmărirea autovehiculului, unul dintre aceștia executând mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția mașinii.

Pe timpul urmăririi, șoferul autoturismului a părăsit partea carosabilă, traversând albia Râului Luhei.

La scurt timp, polițiștii au identificat autoturismul, care fusese abandonat într-o zonă din apropiere, parcat lângă o casă.

De asemenea, din primele verificări realizate la fața locului, s-a constatat că, în acea casă, la niște cunoștințe, suspectul abandonase 3 minori (2 fetițe și 1 băiat), cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani.

Una dintre minore (în vârstă de aproximativ 7 ani) prezenta o rană la picior, motiv pentru care polițiștii i-au acordat primul ajutor și au solicitat intervenția ambulanței.

Ulterior minora a fost transportată la spital, aceasta fiind în afara oricărui pericol.

Suspectul a fost găsit într-o livadă din zonă și se află în custodia Poliției.

În prezent, cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Menționăm faptul că autoturismul de teren era radiat din circulație și avea număr fals de înmatriculare.”

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.