Guvernul a adoptat OUG pentru finanțarea multianuală a Timișoara 2021

Guvernul a adoptat OUG pentru finanțarea multianuală a Timișoara 2021

0
DISTRIBUIȚI

Un pas important pentru finanțarea proiectelor care vor fi puse la cale în Timișoara pentru anul 2021, când orașul va fi Capitală Culturală Europeană, a fost făcut astăzi. Astfel, în ședința din această dimineață guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență care va asigura finanțarea necesară.

„După obținerea statutului de utilitate publică pentru Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, proiectul Timișoara 2021 a primit astăzi finanțare prioritară, prin ordonanță de urgență emisă de guvern.


Un drum greu și un efort semnificativ pentru a finaliza lucruri care trebuiau de multă vreme să fie funcționale. Timișoara 2021 este un proiect de țară pe care toată lumea trebuie să-l înțeleagă și să-l susțină ca atare. În sfârșit Guvernul și-a asumat misiunea și, la nivel central, lucrurile vor fi clare. Același lucru trebuie făcut și la nivel local. Chiar dacă există susținerea declarată a autorităților și chiar pași concreți, CJT și Primăria Timișoara trebuie să se asigure că totul se desfășoară fără sincope și fără întârzieri. PRIORITATE trebuie să scrie în dreptul tuturor acțiunilor legate de Timișoara 2021”, a scris pe Facebook Alfred Simonis, șeful grupului parlamentar al PSD.

Acum trei săptămâni, Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii a primit statutul de utilitate publică, pas necesar pentru înlesnirea funcționării și finanțării organismului care pregătește orașul pentru anul 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.