Împreună pentru Anda. Oamenii cu suflet mare s-au mobilizat în scop caritabil...

Împreună pentru Anda. Oamenii cu suflet mare s-au mobilizat în scop caritabil la Maratonul Artelor FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1213756989">

Cafeneaua Klapka și Casa Artelor din Timișoara au fost gazdele unui maraton caritabil desfășurat duminică 16 iunie, organizat sub motto-ul „Împreună pentru Anda“.

„În 6 martie 2019, când Anda a fost diagnosticată cu metastaze osoase și la ficat, provocate de un cancer la sân, speranța ei de viață era de trei săptămâni, conform medicului oncolog. Încercarea de a găsi un tratament a fost respinsă de mai multe clinici, boala fiind foarte avansată, iar starea Andei se agrava de la zi la zi și a ajuns să fie hrănită prin perfuzii, fiind imobilizată la pat. În cale i-a ieșit o clinică din Istanbul, care a reacționat prompt la cererea ei. În data de 8 martie, Anda a reușit să ajungă la clinică unde i-a fost început tratamentul de urgență. La 2 zile după începerea tratamentului, starea Andei a început să se îmbunătățească. La o săptămână a progresat și a ajuns să se ridice cu ajutor și să stea pe marginea patului. A început să se alimenteze cu hrană solidă, medicii fiind optimiști și pozitivi în ceea ce privește evoluția ei. Costurile primei săptămâni s-au ridicat la suma de 15.000 de Euro, aceasta fiind susținută de campanii locale, unde colegii de muncă și oameni empatici au reacționat prompt și pozitiv când le-a fost cerut ajutorul. Continuarea tratamentului presupune ședinte de chimioterapie și radioterapie la clinica din Istanbul, unde costurile estimative se ridică la 150.000 de Euro. Împreună o putem ajuta pe Anda să primească șansa la viață, să se întoarcă acasă unde o așteaptă cu dor cele trei fiice și soțul. Starea de sănătate a Andei s-a îmbunătățit datorită faptului că nu s-a dat bătută, ci cu ajutorul familiei și oamenilor binevoitori din jurul ei a continuat tratamentele. Iar drumul ei nu se oprește aici, pentru că încă mai are nevoie de resurse financiare care să îi susțină lupta cu cancerul și care să îi aducă raze de speranță că ziua în care se va întoarce acasă la cele trei fiice și soț va deveni realitate“, au spus organizatorii evenimentului.

Maratonul care s-a desfășurat pe întreg parcursul zilei de duminică a inclus Milonga Caritabilă în care școlile de tango din Timișoara s-au alăturat acestei cauze, momente actoricești cu studenții de la Facultatea de Muzică și Teatru (din cadrul Universității de Vest din Timișoara), secția Actorie, concertul unui cvartet de coarde ai cărui membri activează în cadrul Filarmonicii Banatul, diverse acțiuni pentru cei mici, un concert acustic foarte reușit al celor de la Implant pentru Refuz, un moment de lectură cu Robert Șerban, un moment artistic cu Orchestra Maggiore și Rafael Muzicaș, un DJ set pregătit de Dudu din anonimTM și multe alte momente artistice care au fost savurate pe deplin de către spectatori.

Mai multe momente artistice au fost transmise în direct pe Internet de către Radio Timişoara, iar Agenția de publicitate Atu Advertising s-a alăturat acestei cauze caritabile prin scoaterea la licitație a unui pachet Corporate Identity de servicii publicitare.

„Ziua de duminică a fost despre puterea noastră de a fi alături unii de ceilalți și despre puterea pe care i-o dă unui om faptul că își simte semenii alături. A fost despre prietenie. Vă mulțumim tuturor celor prezenți pentru că împreună ne-am bucurat de o zi frumoasă și i-am oferit suportul nostru Andei. În cadrul evenimentului, am reușit să adunăm suma de 11.100 lei, sumă care îi va fi de folos Andei pentru a-și continua tratamentele începute la clinica din Istanbul. Le mulțumim tuturor artiștilor implicați în eveniment (care au urcat pe scenă sau au stat în umbră) pentru energia și emoția pe care ni le-au transmis. Mulțumim tuturor prietenilor care au fost și vor fi alături de noi. Cu toții am dovedit că a fi #ÎmpreunăPentruAnda înseamnă a fi împreună pentru fiecare dintre noi, la bine și la greu“, au declarat organizatorii acestui maraton caritabil.

Cei care au posibilitatea și doresc să o ajute pe Anda pot afla mai multe detalii de pe pagina de Facebook „Împreună pentru Anda”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.