Începere reabilitarea Fântânii cu Pești din centrul Timișoarei. Va avea un nou...

Începere reabilitarea Fântânii cu Pești din centrul Timișoarei. Va avea un nou concept de jocuri de lumini și apă

0
DISTRIBUIȚI

fantana cu pesti

Fântâna cu Pești din Piața Victoriei, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Timișoara, va intra într-un amplu proces de reabilitare în perioada imediat următoare.

Nicolae Robu a anunțat că recent a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de restaurare a acestei fântâni ornamentale. În total, Primăria Timișoara a alocat 541.586 lei, fără TVA, pentru aceste lucrări care ar urma să fie finalizate în aproximativ un an.

„Am o veste bună în privința Fântânii cu Pești pentru care lucrările de întreținere de multișor le-am făcut așa cum am putut.


S-a semnat contractul pentru proiectare și execuție lucrări de reabilitare a acestei fântâni emblematice pentru orașul nostru. Durata este de două luni pentru proiectare și zece luni pentru execuție. Lucrările presupun reabilitarea construcției din punct de vedere structural, a instalațiilor electrice, a celor hidraulice, a racordurilor. Se va păstra evident aspectul acestei fântâni, tot ce este ornamental în cadrul ei se va păstra așa cum este și evident se va păstra geometria. Lucrările de reabilitare presupun în principal reabilitarea bazinului fântânii, refacerea hidroizolației camerei tehnice, înlocuirea instațiilor din camera pompelor și a celor aferente fântânii ornamentale, refacerea branșamentelor de apă și racordul la canalizare, refacerea instalației electrice de alimentare a fântânii, mutarea tabloului electric”, a afirmat primarul Timișoarei.

Conform edilului-șef, la Fântâna cu Pești va fi realizat și un nou concept de jocuri de apă și lumină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.