Legendara formație The Cure deschide ediția din acest an a festivalului EXIT

Legendara formație The Cure deschide ediția din acest an a festivalului EXIT

0
DISTRIBUIȚI

Ediția din acest an a festivalului EXIT, eveniment care se desfăşoară la Novi Sad (Serbia) și care atrage an de an o serie de turişti timişoreni, va avea loc în perioada 4 – 7 iulie, într-un spaţiu mirific în incinta fortăreaței Petrovoradin din orașul sârbesc aflat pe malurile Dunării, Novi Sad. În prima zi a festivalului, va concerta capul de afiș al acestei ediții, The Cure.

Trupa britanică de rock formată în Crawley, Sussex, în anul 1976, ca Easy Cure, este considerată, pentru scenă muzicală a anilor ’80, pionieră în zona rockului alternativ englezesc. Formație cu un trecut muzical extrem de interesant, a suferit mai multe schimbări de componentă, vocalistul, chitaristul și principalul compozitor, Robert Smith fiind singurul membru constant al formației britanice.

Încă de la înființare, The Cure a abordat sonorități cu totul diferite. Primul material, ‘Three Imaginary Boys’ (1979) și câteva single-uri ce au precedat acest album i-au plasat pe THE CURE ca ICON pentru zona post-punk-ului și mișcării New Wave, ce s-a conturat în urmă revoluției punk din Regatul Unit.


În timpul anilor ’80, muzica lor atinge zone din ce în ce mai întunecate, devenind ajutor de seama pentru ceea ce avea să fie genul gothic rock.

După lansarea albumului “Pornography” (1982), viitorul trupei devine nesigur și Robert Smith este dornic de a schimbă imaginea dark, pe care o dobandise trupa sa. Odată cu lansarea single-ului “Let’s Go To Bed”, din 1982, Smith a început să injecteze treptat și sigur un touch pop în muzica formației, trupeții căpătând și un aspect scenic diferit. Popularitatea trupei era în creștere, cu precădere în Statele Unite, unde cântecele „Just Like Heaven”, „Lovesong” și „Friday I’m în Love” și-au găsit loc în topul Billboard Hoț 100.La începutul anilor 1990, The Cure era una dintre cele mai populare trupe de rock alternativ din lume.

Considerat a fi unul din cele mai importante festivaluri din Europa, EXIT Festival aduce şi în acest an un line-up de invidiat. Alături de The Cure, la EXIT vor fi prezenți The Chainsmokers, Lost Frequencies, DJ Snake, Solomun, Paul Kalkbrebnner, Peggy Gou, Tom Walker, Skepta, Jeff Mills, Desiigner, Greta Van Fleet, Carl Cox, Phil Anselmo, Sofi Tukker, Dimitri Vegas & Like Mike, 65daysofstatic și mulți alții.

Biletele pentru prima zi a festivalului EXIT (cea de 4 iulie) costă 165 lei și pot fi procurate aici.

Formația The Cure va susține un concert și la București, în 22 iulie în Piața Constituției, în deschiderea lor urmând să fie prezenți Editors și God is an Astronaut. Biletele pentru concertul din România au prețuri cuprinse între 220 și 390 lei și pot fi procurate aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.