Lider USR din Timiș, fost polițist, amendat după ce a refuzat să...

Lider USR din Timiș, fost polițist, amendat după ce a refuzat să oprească mașina la semnalul oamenilor legii

1
DISTRIBUIȚI

Un fost polițist din județul Timiș, președinte al filialei USR Traian Vuia, a fost amendat, astăzi, de oamenii legii, după ce a refuzat să oprească mașina la semnalul unui echipaj care a fost nevoit să-l urmărească în trafic.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, incidentul a avut loc pe drumul care leagă Făget de Lugoj.

Polițiștii din cadrul Secției Făget, care desfășurau un control de rutină în trafic, i-au făcut semn unui șofer să tragă pe dreapta. Însă bărbatul a refuzat, motiv pentru care echipajul de poliție a plecat în urmărirea mașinii, având semnalele acustice și luminoase pornite.

După o urmărire de mai bine de 500 de metri, șoferul s-a oprit în localitatea Traian Vuia, în dreptul casei în care locuiește. Însă, în momentul în care polițiștii i-au solicitat să se legitimeze și să prezinte actele mașinii, acesta a refuzat.

Prin urmare, oamenii legii l-au amendat cu 1.450 de lei pentru neoprirea la semnalul polițiștilor și refuzul de a se legitima.


De asemenea, bărbatul a rămas fără permis de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul care a încercat să fugă de polițiști se numește Dan Lupulescu și este președinte al filialei USR Traian Vuia. De asemenea, bărbatul a fost polițist.

„Lucrători din cadrul Secției Poliției Rurale Făget, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier, au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism, însă conducătorul auto a ignorat semnalul agentului de poliție, continuându-și deplasarea. Echipajul de poliție a plecat în urmărirea autoturismului, având în funcțiune semnalele luminoase și sonore, iar la un moment dat, conducătorul auto s-a oprit în localitatea Traian Vuia, unde acesta locuiește. Agenții de poliție, după ce s-au prezentat și și-au declinat calitatea, i-au solicitat conducătorului auto să se legitimeze și să prezinte documentele autoturismului, însă acesta a refuzat. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, iar conducătorului auto i s-a adus la cunoștință obligația de a preda permisul de conducere”, a arătat IPJ Timiș.

1 COMENTARIU

  1. In conditii normale, conform procedurii, fata de acel conducator auto care nu a oprit la semnalul regulamentar al agentilor de politie, se impunea folosirea armamentului din dotare, pentru oprire si imobilizare ca in alte multe cazuri identice, iar dupe oprirea acestuia, obligatoriu se proceda la testarea cu aparatul etilotest, incatusarea si conducerea acestuia la sediul unitatii de politie pentru intocmirea documentelor de sanctionare contraventionala, complementare de retinere a permisului sau de cercetare penala, daca acesta se afla in stare de ebrietate. De ce nu s-a intamplat asa?????Din cauza numelui, fostei functii de politist sau actualei functii politice????

    Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/2019/06/lider-usr-din-timis-fost-politist-amendat-dupa-ce-refuzat-sa-opreasca-masina-la-semnalul-oamenilor-legii/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.