Lovitură de proporții a DIICOT Timișoara – cisternă burdușită cu 500 de...

Lovitură de proporții a DIICOT Timișoara – cisternă burdușită cu 500 de baxuri de țigări de contrabandă, descoperită. Transportul, păzit de luptători MMA din Serbia UPDATE Sârbii, reținuți 24 de ore

2
DISTRIBUIȚI

Captură de proporții a DIICOT Timișoara – un transport important de țigări de contrabandă din Serbia, care tocmai intrase în România a fost interceptat, aseară, de polițiștii de la „Crimă Organizată”. Cisterna de la Trans Gas 2006 D.O.O. din Belgrad a intrat în țară prin vama Jimbolia, fără ca polițiștilor de frontieră sau vameșilor să li se pară ceva suspect.

Când polițiștii de la „Crimă Organizată” au interceptat mașina în apropierea Timișoarei, șoferul sârb a încercat să-i păcălească susținând că nu pot să umble la rezervor pentru că este sub presiune. Când au verificat cisterna, anchetatorii au constatat că la ceasul care indica presiunea era, în realitate, legată o butelie plină cu gaz. Rezervorul uriaș al cisternei era, de fapt, depozit pentru țigările Ashima, una dintre cele mai căutate pe piața neagră.

În timpul operațiunii, polițiștii au interceptat și echipa care asigura protecția transportului de țigări de contrabandă – patru luptători MMA din Serbia. Când a fost oprit Mercedes-ul E Classe cu care aceștia călătoreau, sârbii au susținut că au venit să se antreneze în Timiș pentru că sunt luptători MMA. Aceștia și șoferul au fost duși sub escorta jandarmilor la sediul Direcției Regionale Vamale împreună cu cisterna din care polițiștii și vameșii au scos țigările de contrabandă. Toată noaptea a durat operațiunea de extragere a țigărilor din vehicul – baxurile au fost tăiate în două și așezate cu grijă, locurile libere din cisternă fiind „împănate” cu cartușe de țigări, iar cutiile de carton pentru transport fiind așezate cu grijă în interiorul compartimentelor.

Mașina interceptată de DIICOT nu a transportat niciodată produse petroliere sau gaz, dovadă fiind că pereții interiori aveau doar urme de rugină, nu și de la produsele pe care se presupunea că ar fi trebuit să le transporte. Conform datelor obținute de anchetatori, gruparea din Serbia introducea în țară un astfel de transport cam o dată la două săptămâni. După ce țigările de contrabandă erau livrate partenerilor români, mașina revenea în Serbia.

Ancheta este în plină desfășurare.


Vom reveni cu amănunte.

UPDATE „Bodyguarzii” sârbi ai cisternei cu țigări au fost audiați și apoi reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

2 COMENTARII

  1. Un mare mare BRAVO polițiștilor.
    Despre „o cisternă ” care aduce tigari in RO, au tot primit informații „specialistii” , de la poliția de frontieră, dar se vede cum au lucrat
    Dar vai, atotstiutorul , super profesionistul somn comisar șăf LASCU MARCEL,șăful ge sector ,nu a știut nimic???
    La el contrabanda si traficul de migranti este la ordinea zilei,îl găuresc băjeții cand vor și pe unde vor, și nuuuu cu știrea lui…el nu bagă boticul in miere…el s.ar scufunda cu totul.
    BLEAH, frontieră…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.