Ministrul Culturii despre cei 53 de milioane de lei de la Guvern...

Ministrul Culturii despre cei 53 de milioane de lei de la Guvern pentru Timișoara 2021: „Banii pot fi accesați în proporție de 100%”

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Culturii, Valer Daniel Breaz, a declarat, astăzi, la Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă, că cei aproape 53 de milioane de lei alocați de Guvern pentru proiectul Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021 vor putea fi accesați în totalitate.

„Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021 este un proiect extrem de important pentru România. Am conștientizat acest lucru și am urgentat cât se poate să facem ce este necesar în Guvern, să avem actele normative necesare să devină funcționale și să putem iniția proiecte pentru Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021.


S-a înființat această asociație. Guvernul va avea un aport de aproape 53 de milioane de lei. Vom strânge legătura cu asociația, să dezvoltăm proiecte viabile, care să scoată în evidență Timișoara, ceea ce este bun, frumos, să dovedești că poți să te ridici la un nivel european și poți dezvolta proiecte. Timișoara va avea toată susținerea Guvernului pentru dezvoltarea acestor activități, s-a văzut viteza cu care ne-am mișcat pentru adoptarea acestei OUG”, a precizat ministrul Culturii.

Valer Daniel Breaz a mai adăugat că Guvernul s-ar fi achitat de toate promisiunile făcute în ceea ce privește aceste proiect, asta deși în 2019, în conturile Asociației TM2021 nu a ajuns niciun leu, deocamdată.

„Acesta este un proiect național, în egală măsură și un proiect local. Noi ca Guvern, ce ne-am asumat în programul de candidatură, am făcut niște promisiuni de care ne-am achitat, suntem în grafic și 100% le vom duce la capăt. Finanțarea proiectului este multianuală, cu posibilitatea de a reporta de la un an la altul sumele de bani. Acești 53 de milioane de lei pot fi accesați în proporție de 100%. Ceea ce am asumat ca și Guvern ne vom ține de promisiune. În acest an, au fost șapte proiecte finanțabile, în valoare de 1,6 milioane de lei. Nu a venit de la asociație fișa de proiect. Proiectele sunt depuse, sunt declarate eligibile, banii sunt disponibile. Este nevoie de fișa de proiect și merg banii mai departe. Îi așteptăm pe cei de la Asociația TM2021 să vină și să acceseze fondurile”, a afirmat ministrul Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.