Nicolae Robu, părere contrară față de cea a lui Ludovic Orban pe...

Nicolae Robu, părere contrară față de cea a lui Ludovic Orban pe tema impozitului pe venit pentru angajații din IT

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu pare că nu are aceleași opinii ca ale liderului PNL. Ludovic Orban a declarat, în weekend, că nu i se pare normal ca cei care lucrează în IT să fie scutiți de plata impozitului pe venit. Pe de altă parte, edilul-șef al Timișoarei susține această scutire și a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că nu ar fi niciun scandal în PNL, așa cum s-a vehiculat.

„Nu cunosc declarația d-lui președinte Ludovic Orban și nici contextul ei. Deci, nici nu vreau să o comentez. Pot, însă, să vă spun fără ezitare că eu știu din discuții în timp cu dl Președinte Ludovic Orban că dânsul este adeptul fiscalității reduse, cum suntem, în general, noi, liberalii. Dacă vreți să cunoașteți părerea mea despre scutirea de impozit pe venit în IT, atunci iarăși fără ezitare vă spun că susțin această scutire.


O susțin pt că privind lucrurile multicriterial, ea este categoric benefică, aducând României beneficii mult mai mari, unele indirecte, altele extrafinanciare, decât neîncasările directe, cu titlul de impozit pe venit, conexe fiscalizării activității de IT. Ca profesor universitar în IT, cunosc potențialul României în domeniu și vă asigur că e uriaș. Noi trebuie să-l valorificăm aici, la noi acasă, aducând în România angajatori -iar fără facilități nu reușim asta la maxim- și nu disipându-l pe diverse meridiane, mai ales că e format din tineri. Deci, dacă vreți, profesorul de IT Robu își dorește ca studenții lui, IT-iștii de azi și de mâine să rămână acasă și să producă prosperitate pt ei și pt țară”, a declarat Nicolae Robu pentru Agerpres.

De asemenea, președintele PNL Timiș a lansat și un nou sondaj pe pagina sa de Facebook, internauții fiind întrebați dacă această scutire li se pare benefică sau nu.

„În spațiul public românesc, are loc în aceste zile o dispută de idei pe tema beneficității / nebeneficității scutirii de impozit pe venit a angajaților din IT. Eu m-am declarat susținător al acestei scutiri, considerând că, privind lucrurile multicriterial, ea este benefică, aducând României beneficii mult mai mari, unele indirecte, altele extrafinanciare, decât neîncasările directe, cu titlul de impozit pe venit, implicate de scutire”, a scris Nicolae Robu pe rețeaua de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.