Sumă imensă de bani pentru noua maternitate a Spitalului Municipal Timișoara. Cât...

Sumă imensă de bani pentru noua maternitate a Spitalului Municipal Timișoara. Cât ar costa întregul proiect

0
DISTRIBUIȚI

În ședința Consiliului Local Timișoara de vineri a fost votat un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, a indicatorilor tehnico-economici faza SF și a descrierii sumare a investiției. Suma necesară pentru realizarea noii maternități a Spitalului Municipal Timișoara ar fi una uriașă: peste 75 de milioane de euro.

Vă reamintim că Primăria Timișoara intenționează să realizeze noua maternitate, dar și un corp administrativ pentru spitalul municipal pe un teren care are o suprafață de 8.000 mp, aflat pe strada Balta Verde, nr.


17.

„Scopul investiţiei îl reprezintă realizarea unei clădiri noi pentru Clinica de Obstetrică și Ginecologie, în vederea relocării Clinicii de Obstetrică – Ginecologie într-o clădire nou construită și echipată cu dotări medicale de ultimă generație și amenajată cu mobilier medical și mobilier nemedical”, scrie în expunerea de motive a proiectului.

Din documentație mai aflăm că valoarea totală a investiției se ridică la 356 de milioane de lei, inclusiv TVA, iar durata de realizare este de 23 de luni. Noua clădire va fi construită pe o suprafață de 3.856 mp, iar pe restul terenului vor fi amenajate spații verzi, parcări și alei. Noua maternitate va avea un regim de înălțime subsol, demisol, parter, patru etaje, plus cel de-al cincilea retras.

Rămâne de văzut de unde va face rost Primăria Timișoara de banii necesari realizării noii maternități. În prezent, Maternitatea „Odobescu” a spitalului municipal își desfășoară activitatea într-o clădire veche de 125 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.