Noutatea de la cele două poduri din zona Iosefin, aflate în șantier....

Noutatea de la cele două poduri din zona Iosefin, aflate în șantier. Primarul Robu, într-o nouă vizită

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a mers, astăzi, în vizită la șantierul Podului Dragalina, pentru a vedea care este stadiul lucrărilor. Primarul Timișoarei încă speră că atât Podul Dragalina, cât și Podul Eroilor s-ar putea deschide în luna septembrie, dacă nu va mai ploua la fel ca până săptămâna trecută.

„Așa cum v-am explicat, pe lângă podul vechi se construiesc două noi poduri, unul în amonte și unul în aval, poduri late, după cum putem remarca aici. Vedem că el este o construcție de pod de la zero, care ar putea fi și autonom, numai că este amplasat lipit de podul vechi, la fel cum este și podul nou din aval. În final, vom avea un pod de aproape trei ori mai lat față de podul inițial și va ajuta foarte mult acest ecart nou la fluidizarea traficului în zonă, pentru că suntem pe o arteră de o foarte mare intensitate de trafic. Remarcați că este o fază avansată pentru tot ce înseamnă construcția de beton. Între cele două arce, care au fiecare fundația proprie, culeea proprie, există un spațiu liber, de câțiva metri, unde o să fie grinzi și apoi construcția betonată, sprijinită pe grinzile respective. Sunt toate premizele încă la ora actuală, deși timpul nefavorabil ne-a încurcat destul de mult, să dăm în folosință cele două poduri, și acesta și Podul Eroilor, în luna septembrie. Sperăm să nu mai plouă la fel de des cum s-a întâmplat în această primă parte a anului 2019, când efectiv s-au îngreunat toate lucrările de construcții, pentru că aproape zilnic în Timișoara am avut ploi, până vineri, săptămâna trecută”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a ținut să anunțe și un element de noutate.


Astfel, potrivit edilului-șef, pistele de biciclete de pe malurile Begăi vor trece pe sub cele două poduri.

„Se vede o rampă, ea va fi lungită astfel încât înclinația să fie mai puțin abruptă. Dorim să trecem pistele de biciclete pe sub pod și să evităm astfel intersecția lor cu arterele de trafic de la suprafață. Este o noutate pe care o vom realiza și deja sunt primele preparative făcute în acest sens. Asta se va întâmpla și la Podul Dragalina, și la Podul Eroilor”, a detaliat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.