Buda: Nu am avut din 2016 achiziție de cartușe. Un polițist are...

Buda: Nu am avut din 2016 achiziție de cartușe. Un polițist are două sesiuni de trageri anual

0
DISTRIBUIȚI

Ioan Buda, șeful Poliției Române, a declarat că Poliția Română nu a mai achiziționat cartușe din 2016 întrucât acordul-cadru pentru achiziție a fost contestat de mai multe ori, însă există resurse, un polițist având două sesiuni pe an. Buda spune că polițiștii nu sunt niciodată pregătiți.

„Pregătirea tactică face parte din pregătirea continuă.


(…) Polițiștii nu sunt niciodată suficient de bine pregătiți. E nevoie să ne pregătim continuu. Referitor la cartușe, putem să spunem că noi nu am mai avut, din 2016 nicio achiziție în sensul acesta, pentru că avem în derulare un acord cadru care a fost contestat de mai multe ori. (…) Sunt resurse, numai că nu am mai achiziționat cartușe. (…) Cartușele care există astăzi cu ele tragem, dar e nevoie de achiziționarea mai multor cartușe”, a declarat șeful Poliției Române, Ioan Buda, la o conferință de presă.

Buda a fost întrebat și câte sesiuni de trageri trebuie să aibă agenții: „Un polițist trebuie să aibă cel puțin două sesiuni de trageri anual, dintre care și trimestrial, și câte una. Se făceau și lunar, în funcție de structura din care făcea parte polițistul. (…) Am spus că nu avem bani să tragem? Avem”.

Şeful Poliţiei Române, a dispus o anchetă la Inspectoratul de Poliţie Timiş deoarece, potrivit acestuia, misiunea poliţiştilor pentru a-l prinde pe suspectul care a împuşcat mortal un agent a fost defectuoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.