OFICIAL Organizatorii Spontan nu au plătit niciun leu Primăriei Timișoara pentru că...

OFICIAL Organizatorii Spontan nu au plătit niciun leu Primăriei Timișoara pentru că au blocat total o stradă din centrul istoric

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a răspuns, oficial, solicitărilor PRESSALERT.ro legate de modul în care a permis desfășurarea evenimentului Spontan pe strada Eugeniu de Savoya, din centrul istoric al orașului, chiar sub geamurile birourile procurorilor. Vă reamintim că organizatorii au blocat total strada, fiind interzisă, ore bune, trecerea cetățenilor pe acolo de către paznicii unei firme private de pază care au permis accesul doar celor care au plătit și au primit o brățară. Organizatorii au îndepărtat gardurile de protecție doar după ce am publicat informația că au blocat strada.

Reprezentanții Primăriei Timișoara s-au încurcat în explicații și au negat realitatea, primarul Nicolae Robu susținând că ”dacă s-a perceput taxă de acces, atunci trebuie să se plătească taxă de utilizare a domeniului public.


Evenimentul a fost aprobat în comisia de ordine publică. Eu discut principii. Pe mine mă interesează respectarea unor reguli. Dacă s-a impus taxă de intrare perimetru, să se plătească taxă de utilizare a domeniului public. Nu a fost deloc inspirat să fie nevoie de restricționarea circulației. Mi s-a explicat că au fost date acele garduri deoparte după ce am întrebat eu despre ce e vorba”.

PRESSALERT.ro a făcut o solicitare primăriei, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, în care am cerut să ni se spună cine a aprobat evenimentul și cât s-a plătit, solicitând inclusiv copie după procesul verbal al comisiei de ordine publică. Primăria Timișoara a refuzat să pună la dispoziție documentele, însă a comunicat că ”evenimentul Spontan la Apus a fost aprobat în cadrul ședinței Comisiei de Avizare a Adunărilor Publice din data de 15.05.2019 în baza solicitării SC Spontan Events SRL”. Ca obligații li s-a transmis organizatorilor să respecte nivelul maxim de zgomot, respectarea normelor de ordine și liniște publică ”. Pentru activitățile comerciale ”organizatorul a fost direcționat către Biroul autorizare activități comerciale din cadrul Primăriei Timișoara întrucât Comisia de avizare a adunărilor publice nu are competențe în a aproba desfășurarea de activități comerciale”. Surpriză însă, biroul respectiv a transmis că ”în baza de date nu a fost înregistrată nicio solicitare cu privire la evenimentul la care se face referire”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.