ONG-urile din Timișoara, apel disperat după ce primăria a redus subvențiile față...

ONG-urile din Timișoara, apel disperat după ce primăria a redus subvențiile față de 2018 pentru serviciile sociale

0
DISTRIBUIȚI

Cinci ONG-uri din Timișoara, care oferă servicii sociale unui număr de 676 de persoane, sunt nemulțumite de faptul că, în acest an, primăria a decis să le aloce o subvenție mult mai mică față de cea din 2018.

Este vorba de Asociația „Isus Speranța României”, Federația Caritas, Fundația „Pentru Voi”, Fundația ’89 și Serviciul de Ajutor Maltez, care au făcut o adresă către Consiliul Local Timișoara. În scrisoare se vorbește despre un proiect de hotărâre din data de 5 iunie privind aprobarea sumelor alocate în anul 2019 asociațiilor și fundațiilor care beneficiază de subvenții.

„Vă aducem la cunoștință că suma de 2.614.465 lei (din total 2.936.745 lei) propusă a fi angajată pe perioada iunie-decembrie 2019, pentru asociațiile noastre acoperă numai 60% din subvenția acordată în anul 2018.


Menționăm că reducerea sumelor alocate serviciilor sociale furnizate de subscrisele are loc în condițiile în care toate cheltuielile necesare acordării acestor servicii au crescut. (…) Vă aducem la cunoștință că micșorarea la 60% a subvenției acordată în anul 2018 pune în pericol acordarea în continuare a serviciilor sociale, începând cu luna iulie 2019 pentru cei 676 de cetățeni ai Timișoarei: persoane cu dizabilități, copii în situații de risc, vârstnici, persoane fără adăpost”, scrie în adresa redactată de ONG-uri.

Reprezentanții celor cinci ONG-uri propun un amendament la proiectul de hotărâre pentru a evita apariția unei „situații de criză”. Și anume, ca în perioada iunie-decembrie 2019 să se modifice în perioada iunie-septembrie 2019, iar subvenția să fie în valoare de 85% din cea aferentă anului trecut. De asemenea, se solicită cu ocazia rectificării bugetului din luna iulie suplimentarea sumei de 2.937.167 lei, astfel încât să se asigure finanțarea serviciilor sociale la un nivel minim de 85% până la finalul anului.

„Facem precizarea că și în aceste condiții activitatea noastră se va desfășura cu mare greutate, însă este singura modalitate în care putem asigura continuarea activității”, scrie în adresă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.