Un oraș din vestul țării a rămas fără primar pentru a doua...

Un oraș din vestul țării a rămas fără primar pentru a doua oară în doi ani

0
DISTRIBUIȚI

Radu Demetrescu, primarul interimar al orașului arădean Sebiș, va fi destituit în urma unui proces pierdut cu Agenția Națională de Integritate.

La începutul anului trecut, precedentul edil-șef, Gheorghe-Petru Feieş, a fost destituit din funcţia de primar al oraşului arădean după ce a pierdut definitiv procesul cu ANI, care constatase o stare de incompatibilitate a acestuia, deoarece, în timp ce era primar, a fost şi administratorul  unei societăţi comerciale.


Potrivit deciziei instanţei, Gheorghe-Petru Feieş nu mai are dreptul ca, de la pronunţarea acesteia, să mai exercite o funcţie sau demnitate publică timp de trei ani.

Prefectura Arad a constatat încetarea mandatului de primar deţinut de Gheorghe Feieş, iar viceprimarul oraşului, Radu Demetrescu, a fost desemnat pentru a asigura interimatul. Şi în cazul său, ANI a constatat în primăvara anului 2015 că se află în incompatibilitate, deoarece, din data de 17 iunie 2008, deţinea, „simultan cu funcţia de viceprimar, calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul DEMETRESCU RADU „FISH PROD” persoană fizică autorizată, încălcând astfel dispoziţiile legale. Radu Demetrescu, viceprimar al oraşului din anul 2004, va pierde şi el funcţia, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a constatat incompatibilitatea sesizată de ANI, hotărârea judecătorească fiind definitivă.

Sursa foto: glsa.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.