Parcare cu trei etaje în zona Dacia. Timișorenii își vor lăsa mașinile...

Parcare cu trei etaje în zona Dacia. Timișorenii își vor lăsa mașinile și pe acoperiș, iar locurile ar putea fi închiriate

0
DISTRIBUIȚI
parcare blocuri
Foto: arhivă

Nicolae Robu a venit, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, cu noi detalii legate de parcarea între blocuri care va fi realizată în zona Dacia, după ce toate garajele aflate pe str. Ulmului au fost demolate. Edilul-șef susține că s-a ajuns la concluzia că cel mai bine ar fi ca în zonă să fie realizată o parcare cu trei etaje, urmând a fi amenajate locuri de parcare chiar și pe acoperiș.

„Le-am promis cetățenilor din zona Dacia că după demolarea garajelor de pe str. Ulmului le vom facem o parcare multinivel. Am stat de vorbă cu arhitectul-șef și cu directorul SDM despre ce putem face acolo. S-au făcut studiile de rigoare până acum și s-a convenit pe o parcare cu trei niveluri care de fapt va avea patru niveluri de mașini parcate pe verticală și deasupra, în aer liber, vor putea fi parcate mașini.


Deci, vom avea un parter și două niveluri de parcaje interioare și al patrulea pe planșeul de la ultimul etaj al clădirii. Nu se merge pe formula parter plus trei etaje pentru că nu ar merita. Certificatul de urbanism a primit undă verde în acești termeni și el poate fi folosit pentru emiterea autorizației de construire. Acum se va lucra rapid la proiectarea propriu-zisă, la întocmirea documentației pentru autorizația de construire. În momentul în care se va emite autorizația, se va da drumul la realizarea acestui parcaj de către SDM”, a declarat Nicolae Robu.

Edilul-șef a mai precizat că municipalitatea se gândește la modalitatea ca timișorenii să poată închiria locurile de parcare realizate între blocuri, în schimbul unei sume mici.

„Am obținut semnături de la cetățeni că doresc să închirieze locurile respective. Evident că suntem de acord pentru că misiunea noastră este de a servi mai bine interesul cetățenilor. O să întocmim și un regulament, consultându-ne cu cetățenii, nu se va impune nimic. Acolo unde cetățenii consideră că este mai bine să se protejeze la modul acesta, prezintă o listă cu semnături și ținem cont de opțiunea lor. Unde creăm locuri de parcare, cum am făcut mii, ele rămân la liber, dar acolo unde facem amenajări între blocuri și cetățenii care locuiesc în blocurile situate în apropiere doresc să le închirieze, atunci dăm cursul dorinței lor. Nu vrem să introducem un sistem de obligare la închiriere. Dacă cetățenii consideră că le este mai bine dacă se pun la închiriat locurile în cvartalul lor, atunci vom recurge la acea închiriere. Nu va fi un preț foarte mare”, a detaliat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.