Poliția Rutieră anunță că scoate pe străzi toate radarele din dotare, în...

Poliția Rutieră anunță că scoate pe străzi toate radarele din dotare, în următoarele trei zile

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1170468235">

Timp de trei zile, toate radarele vor fi scoase pe șosele și autostrăzi, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală, Poliția Română derulând o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere începând de vineri, potrivit unui anunț al instituției.

Polițiștii vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, se vor utiliza și aparatele etilotest, etilometru și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Poliția precizează faptul că, în primele 5 luni ale acestui an, viteza a generat 17% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în țara noastră, ocupând locul trei în ierarhie, cu 470 accidente (cu 104 mai puține decât în perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 118 persoane (cu 32 mai puține decât în perioada similară a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 499 (cu 119 mai puține decât în perioada similară a anului trecut).

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. dar politistii astia infecti n-au de gand sa-si faca meseria pe intreaga durata a lunii? stim ca aveti norme de indeplinit si ca le faceti in al 12-lea ceas, dar sunteti niste penali nenorociti, abia astept sa va scada salariile de 4 ori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.