Polițiștii, la datorie în timpul minivacanței de Rusalii. Câți timișeni au sunat...

Polițiștii, la datorie în timpul minivacanței de Rusalii. Câți timișeni au sunat la 112

0
DISTRIBUIȚI

Peste 200 de poliţişti timişeni au fost în stradă pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor, în perioada minivacanţei de Rusalii 2019, astfel încât, nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

Poliţiştii au intervenit la 225 de solicitări primite din partea cetăţenilor şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 178.000 de lei.

„În perioada 15 – 17 iunie  a.c., peste 200 de poliţişti şi 108 de autospeciale au acţionat, pe raza judeţului Timiş,  pentru ca minivacanţa de Rusalii să fie petrecută în siguranţă.


Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în această perioadă, să nu fie înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani, reliefând faptul că măsurile pentru creşterea siguranţei cetăţeanului, adoptate de Poliţia Română, şi-au atins scopul. Poliţiştii au intervenit la 225 de sesizări primite de la cetăţeni, dintre acestea 192 fiind apeluri prin intermediul Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Ca urmare a măsurilor întreprinse, poliţiştii timişeni au constatat 48 de infracţiuni și au prins în flagrant delict 13 persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni. De asemenea, poliţiştii au aplicat 490 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 178.000 de lei.

O atenţie deosebită a fost acordată traficului rutier, poliţiştii acţionând pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, pentru ca cetăţenii să se deplaseze spre zonele de agrement şi să se întoarcă acasă în condiţii cât mai sigure.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 343 de sancţiuni contravenţionale la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 82 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 39 de permise de conducere şi au retras 11  certificate de înmatriculare auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.