Polițiștii locali, cu ochii pe hoții de buzunare care acționează în mijloacele...

Polițiștii locali, cu ochii pe hoții de buzunare care acționează în mijloacele de transport în comun din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-918003942">

Poliția Locală Timișoara informează că angajații din cadrul Biroului Transport Urban acționează și în această săptămână cu scopul de a preveni furturile în mijloacele de transport în comun, și nu numai. De altfel, oamenii legii patrulează alternativ, atât împreună cu jandarmii, cu lucrătorii STPT, dar și pe cont propriu, atât în uniformă cât și în civil.

Pe lângă prevenirea furturilor din buzunare și poșete, polițiștii locali urmăresc să nu fie săvârșite și alte fapte de natură contravențională în mijloacele de transport în comun, dar și în stații.

Acțiunile sunt desfășurate în special în zona centrală, acolo sunt sunt semnalate frecvent încărcări ale prevederilor legale ca urmare a unui flux mare de călători, cum sunt zona Piața 700, Piața Traian, Prefectură, Piața Maria, 3 August 1919, dar și alte zone precum stațiile de la UVT și Balta Verde.

Pe lângă atenția acordată hoților de buzunare, în ultimele două luni au fost aplicate 339 de amenzi pentru apelarea la mila publică, refuzul de legitimare, proferarea de injurii, degradarea mijloacelor de transport, scandaluri, mizerie în mijloacele de transport. În total, de la începutul anului au fost aplicate pe aceste linii 1.051 de sancțiuni.

Totodată, zeci de persoane fără adăpost au fost depistate de polițiștii locali în mijloacele de transport și în stații, acestea fiind preluate pentru a fi aduse la sediul poliției locale pentru introducerea în baza de date și predarea către serviciile sociale.

„Polițiștii locali continuă acțiunile, atât pe cont propriu, în civil și în uniformă, cât și în comun cu reprezentanții STPT și ai IJJ Timiș, cu scopul de a asigura un climat de liniște și siguranță pe mijloacele de transport din Timișoara”, a informat Poliția Locală Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.