Polițistul ucis în misiune, înmormântat cu onoruri militare. La ceremonie au participat...

Polițistul ucis în misiune, înmormântat cu onoruri militare. La ceremonie au participat peste 1.000 de persoane FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Peste 1.000 de persoane, printre care numeroși polițiști, dar și șeful Poliției Române, au participat, astăzi, la slujba de înmormântare a agentului Cristian Amariei, care a fost împușcat mortal în misiune. Polițistul a fost înmormântat cu onoruri militare, au fost trase salve de armă, iar sirenele au sunat minute în șir.

Cristian Amariei, polițistul din județul Timiș care a fost împușcat mortal, duminică, în timpul unei misiuni de capturare a unui infractor periculos, a fost condus, astăzi, pe ultimul drum. La slujba de înmormântare, care a avut loc în orașul Recaș, au participat peste o mie de persoane.

Numeroși polițiști, unii veniți cu autocarele din alte județe, jandarmi, luptători ai trupelor speciale, prieteni și cunoștințe s-au adunat la Recaș pentru a-și lua rămas bun de la polițistul Cristian Amariei. Slujba de înmormântare a început în jurul orei 14.00, la capela din cimitirul din Recaș. Cu o ora înainte, au început sa sosească primii colegi ai polițistului. Ținând flori albe în mâini, oamenii legii au mers pe rând să-i aducă un ultim omagiu.

Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, precum și Ioan Buda, șeful Poliției Române, au fost prezenți la slujbă. Pe drumul de la capelă spre cimitir, de câteva sute de metri, sicriul cu trupul polițistului a fost dus de mai mulți soldați, iar de-o parte și de alta a șoselei s-au așezat sute de colegi ai agentului, precum și cunoștințe, care au ținut coroane de flori în mâini.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, care a susținut un discurs emoționant. „De Înălțarea Domnului se înalță la cer și un polițist, acesta este semn că a fost un om bun”, a spus mitropolitul Banatului.

În timpul ceremoniei, o polițistă a luat cuvântul pentru a anunța că agentului Cristian Amariei, „care și-a sacrificat viața în timpul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu”, i s-a conferit emblema de onoare a Poliției Române.


De asemenea, polițistul a fost înaintat în grad post- mortem în funcția de subinspector de poliție.
În timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al polițistului a fost depus în groapă, au fost trase salve de arme. Cristian Amariei a fost înmormântat cu onoruri militare, iar la finalul slujbei, sirenele mai multor echipaje de Poliție, a unei autospeciale a pompierilor și a unei ambulanțe au sunat minute în șir.

Ioan Buda, șeful Poliției Române, nu a dorit să facă declarații presei, însă la slujbă a fost prezent și Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, care a atras atenția asupra subfinanțării din sistem.
Cristian Amariei avea 43 de ani și lucra ca polițist de peste 20 de ani. Bărbatul era căsătorit și avea doi copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.