Pompierii din Timiș și Arad, luptă continuă cu apele. Avertismentul de ultimă...

Pompierii din Timiș și Arad, luptă continuă cu apele. Avertismentul de ultimă oră al ISU Banat

0
DISTRIBUIȚI

Pompierii militari sunt în alertă și lucrează la foc continuu pentru evacuarea apelor care au făcut ravagii în Timiș și Arad.

în Timiș, pompierii au intervenit în Bara, unde apa de pe versanți a inundat 20 de gospodării, Cladova – unde au fost 30 de familii afectate, Făget, Sânnicolau Mare – câte două situații,  Ierșnic – 25 de case inundate și Ohaba – 30 de case și 15 gospodării

Apele au pătruns și în mai multe locuințe din județul Arad.


Până azi noapte la ora 3.30, au lucrat în comuna Bârzava, reușind să scoată apa din toate casele.

În această dimineață, au plecat în localitatea Nădlac unde a fost dus un modul de pompare de mare capacitate pentru a sprijini eforturile celor din localitate care intervin cu utilaje și pompe la mai multe adrese. În sprijinul celor din Nădlac au venit și cei de serviciul de voluntari din Șeitin.

ISU Banat a transmis cetățenilor că ”având în vedere faptul că ploile continuă şi astăzi, iar la nivelul județului este valabil un Cod Galben de averse descărcări electrice și intensificări ale vântului, pentru a împiedica inundarea gospodăriilor şi pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale, recomandăm populației să asigure curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere. Totodată, avertizăm cetățenii ca pe timpul manifestării fenomenelor meteo periculoase să limiteze activitățile în aer liber, iar în cazul producerii viiturilor, să nu se deplaseze prin curenții de apă (pietonal, cu căruțe sau alte mijloace de transport) și să se adăpostească în zone înalte și sigure”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.