Primăria Timișoara anunță că vrea să extindă spațiile verzi din oraș. Primele...

Primăria Timișoara anunță că vrea să extindă spațiile verzi din oraș. Primele zone unde au fost identificate terenuri

3
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a lansat, astăzi, un nou sondaj pe pagina sa de Facebook. Primarul Timișoarei anunță că în acest an se vor face exproprieri cu scopul transformării unor terenuri construibile în spații verzi.

„Este cunoscut faptul că Timișoara este orașul mare din România cu cele mai multe parcuri, cea mai mare suprafață de spații verzi în general și cei mai mulți copaci și unul dintre cele mai bine poziționate orașe în aceste privințe din Europa.


Am reabilitat și modernizat o bună parte din parcuri și vom continua. Dar în plus, vrem să și extindem ce-am moștenit. În acest sens, anul acesta vom face exproprieri pentru a transforma terenuri construibile în spații verzi”, a scris edilul, pe rețeaua de socializare. Astfel, internauții sunt rugați să bifeze una dintre variantele: „Vă susținem, ne bucurăm” sau „Nu vă susținem, e greșit”.

De asemenea, Nicolae Robu a declarat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, că primele două zone în care se vor realiza spații verzi vor fi Lipovei și Kiriac.

„Este un angajament față de cetățeni, vreau să conservăm spațiile verzi și acolo unde sunt parcurile noastre vreau să le facem și mai frumoase. Le-am adus la zi și vom continua. Pe lângă tot ce facem pentru cât mai buna punere în valoare a ce am moștenit, eu vreau ca și noi să mai adăugăm ceva la zestrea de spații verzi. Vreau să am conștiința împăcată că am adunat ceva la zestrea de spații verzi a orașului nostru. De aceea am făcut cunoscută această intenție, are și sume alocate, de a face exproprieri pentru extinderea zestrei de spații verzi a orașului. Au fost identificate două locații: Calea Lipovei, str. Silistra cu str. Verde și zona str. Kiriac. Proiectele sunt în lucru. Trebuie să existe un studiu de fezabilitate cu privire la amenajarea pe care vrem să o facem în zonă”, a detaliat Nicolae Robu.

3 COMENTARII

 1. în cartierul de nord al timisoarei, ii de la brad cu peste 30.000 de locuitori, parcurile sunt de fapt pâlcuri de arbori. parcul din fața blocurilor de lângă piața veche este deja retrocedat si se construieste pe el ați aflat deja, un …bloc în regie proprie !
  tot sperăm că se va amenaja pentru miile de copii, părinți, bunici complexul de pe silistra și părculețul de lângă…
  sperăm de ceva ani !

 2. în cartierul de nord al timisoarei, ii de la brad cu peste 30.000 de locuitori, parcurile sunt de fapt pâlcuri de arbori. parcul din fața blocurilor de lângă piața veche este deja retrocedat si se construieste pe el ați aflat deja, un …bloc în regie proprie !
  tot sperăm că se va amenaja pentru miile de copii, părinți, bunici complexul de pe silistra și părculețul de lângă…
  sperăm de ceva ani !

 3. în cartierul de nord al timisoarei, ii de la brad cu peste 30.000 de locuitori, parcurile sunt de fapt pâlcuri de arbori. parcul din fața blocurilor de lângă piața veche este deja retrocedat si se construieste pe el ați aflat deja, un …bloc în regie proprie !
  tot sperăm că se va amenaja pentru miile de copii, părinți, bunici complexul de pe silistra și părculețul de lângă…
  sperăm de ceva ani !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.