Primarul Robu explică ultima notă internă prin care-i șantajează pe angajații Serviciului...

Primarul Robu explică ultima notă internă prin care-i șantajează pe angajații Serviciului Urbanism: Vor avea de furcă cu mine dacă nu-și fac datoria

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a explicat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, decizia de a emite, în această săptămână, o nouă notă internă prin care le cere angajaților din Direcția de Urbanism să nu mai solicite atât de multe avize pentru emiterea documentelor de autorizare. S-a ajuns până acolo ca primarul să-i șantajeze că dacă nu vor respecta această cerință a sa vor fi supuși unor testări profesionale „cu consecințele de rigoare”.

Pentru început, primarul Timișoarei a precizat că s-au întâmplat foarte multe nereguli în dezvoltarea urbană.

„Cartierele noi ale Timișoarei, ca și ale comunei din zona periurbană, nu au fost gândite în interes public, ci în interesul afaceriștilor imobiliari. Afaceriști care, desigur, au încercat să-și maximizeze profiturile, nu e vina lor. Ei au încercat să-și valorifice la maximum terenurile pe care le-au cumpărat sau pe care le-au avut și așa ne trezim cu cartiere întregi unde nu ai un trotuar. Ce să mai vorbim de piste de biciclete, de locuri de staționare pentru mașini, de două benzi măcar, una pe sens.


Eu am interzis să se mai dea certificate de urbanism și orice documente de urbanism fără a se asigura o configurație minimală a străzilor. (…) Constat că în lungul timpului, urbaniștii din Timișoara și cei din comunele alăturate nu și-au făcut datoria, nu și-au cinstit poziția ocupată în administrația publică și eu am pus piciorul în prag”, a detaliat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai afirmat că deși le-a cerut angajaților din cadrul Direcției de Urbanism să reducă birocrația, aceștia continuă să adauge tot felul de cerințe. Conform edilului-șef, acesta este motivul pentru care a emis nota internă.

„Dar ce constat în schimb, că sunt cam aceeași oameni, constat că deși le cer de ani de zile să reducă birocrația, să crească fluența în emiterea documentelor de urbanism, ei persistă în a încărca dezvoltatorii, fie că-și construiesc oamenii o casă pentru ei, fie că unii construiesc blocuri, alții construiesc diverse obiective creatoare de locuri de muncă, sedii de activități care aduc contribuții la bugetele naționale, la bugetul local, asigură șanse pentru cetățeni să își câștige în mod demn existența muncind. În loc să se dea un minim de avize, cele pe care le impune legea și unde-i lege, nu-i tocmeală, mereu se adaugă tot felul de cerințe. Și atunci le-am dat o notă internă, acum câteva zile, prin care le-am atras atenția că începând de acum, dacă voi mai constata astfel de năravuri, îi voi supune la test de competență, cu consecințele de rigoare. Atât tot. Urmează să mă consult cu specialiștii ce tematică să fie prevăzută pentru test. Evident, cunoștințe de urbanism, cunoștințe de legislație. Ni se întâmplă ca nouă înșine, ca municipalitate, când vrem să facem creșe, grădinițe, școli, parcări, drumuri, poduri, pasaje, nouă înșine să ni se îngreuneze viața cu tot felul de cerințe, de parcă am face ceva în interes personal, toate sunt de interes public”, a declarat Nicolae Robu.

În final, primarul Timișoarei i-a amenințat pe angajații din Direcția de Urbanism că dacă-și fac treaba, „vor avea de furcă cu mine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.