Primarul Timișoarei visează construirea unei parcări supraetajate pe un teren care nu...

Primarul Timișoarei visează construirea unei parcări supraetajate pe un teren care nu aparține municipalității

0
DISTRIBUIȚI

După ce nu a realizat niciuna dintre marile parcări promise în campania electorală din 2012, când a ajuns primar al Timișoarei, Nicolae Robu speră să construiască o astfel de construcție pe un teren care nu aparține municipalității. Este vorba de un teren aflat pe str. Popa Șapcă, lângă penitenciar, la aproximativ 800 de metri de Piața Unirii. Nicolae Robu a și lansat un sondaj pe Facebook, în această săptămână, pentru a-i întreba pe internauți dacă locația nu este prea departe de centrul orașului.

„Este un teren al Universității de Vest, distanța este până la un kilometru, lângă penitenciar, și am lansat un sondaj pe Facebook să văd ce spun timișorenii, să văd dacă e prea departe acolo sau nu, să nu pornesc iar discuții cu Universitatea de Vest degeaba. Din 5.200 de repondenți, 88% spun că e bună locația, nu e prea departe, chiar dacă e la vreo 800 de metri de centru.


La un asemenea procentaj, când mii de oameni îmi spun că vor parcare acolo, eu voi porni discuțiile cu UVT și sper să putem face măcar pe tema aceasta un parteneriat. Tot efortul investițional sunt dispus să revină primăriei. UVT are altceva de făcut cu banii și nu am pretenția să participe. Adică în loc să stea terenul acesta în paragină, eu cred că e mult mai bine să realizăm un obiectiv de interes pentru oraș și de interes pentru UVT. UVT trebuie să câștige ceva dacă pune terenul la dispoziție, evident. Nimeni nu are pretenția să îl doneze, ci să intre într-un parteneriat din care să câștige”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei spune că va avea o discuție pe marginea acestui subiect cu colegul său de partid, deputatul Marilen Pirtea, rectorul UVT.

„Nu cred că trebuie să-l presez pe domnul Pirtea, eu sunt convins că domnul rector vrea, nu am apucat să discutăm. Este plecat în SUA și vom discuta după ce se întoarce, evident. (…) Eu îmi doresc parcări pentru Timișoara cât mai repede. Evident că îmi doresc parcări fără bani de la primărie dacă se poate. Asta e prima mea opțiune”, a conchis Nicolae Robu. Despre construirea parcării în zona respectivă s-a mai discutat, însă de fiecare dată nu s-a întâmplat nimic concret.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.