Primarul Timișoarei șantajează angajații Serviciului Urbanism printr-o notă internă. Cu cei i-a...

Primarul Timișoarei șantajează angajații Serviciului Urbanism printr-o notă internă. Cu cei i-a amenințat pe cei care nu respectă ”liniile directoare trasate”

2
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a emis, ieri, o notă internă prin care face presiuni asupra angajaților din Direcția de Urbanism să nu mai solicite atâtea avize pentru emiterea documentelor de autorizare și a susținut că nu se fac spitale și parcări în oraș din cauza acestora. S-a ajuns până acolo ca primarul să-i șantajeze că dacă nu vor respecta această cerință a sa vor fi supuși unor testări profesionale „cu consecințele de rigoare”.

În nota internă cu numărul 25, „prof.univ.dr.dhc Nicolae Robu” le-a transmis subordonaților „constat că, în pofida liniilor directoare trasate de subsemnatul, ca Primar al Timișoarei, de simplificare a birocrației, de asigurare a unei fluențe cât mai mari a emiterii documentelor de urbanism, bază a dezvoltării orașului, prin  investiții creatoare de locuri de muncă, aducătoare de venituri la bugetul local și la bugetele centrale, furnizoare de servicii diverse, contributoare la creșterea calității vieții, bază, de asemenea, pentru dezvoltarea zestrei de locuințe a orașului, în Direcția de Urbanism continuă practica solicitării de avize peste avize, dincolo de exigențele minimale ale legii. O asemenea practică este cu atât mai inacceptabilă cu cât ea vizează și investiții publice (creșe, grădinițe, școli, spitale, baze sportive, drumuri, parcări etc) inclusiv ale municipalității însăși, frânate, culmea, de o structură internă a acesteia”.

În finalul notei interne, primarul le-a transmis că „atrag atenția că persoanele care vor continua practica menționată, la prima încălcare a cerințelor ce fac obiectul prezentei, vor fi supuse unui test de competență profesională, cu consecințele de rigoare”.

Nota internă le-a fost prezentată, ieri, angajaților de la Urbanism de către șeful de serviciu Cristina Borcsi și arhitectul șef Sorin Ciurariu.


Inspectorilor de la Urbanism li s-a transmis că Nicolae Robu este foarte supărat că a tot fost amendat de Inspectoratul de Stat în Construcții, care a tot găsit nereguli în modul de eliberare a autorizațiilor de construire și a PUZ-urilor, și că se va îndrepta împotriva celor din serviciu pentru plata sumelor respective. În timpul discuțiilor s-a ajuns până la ideea de a se face chetă ca să se plătească amenzile, lucru care i-a enervat pe inspectorii care nu mai suportă presiunile care se fac asupra lor pentru a elibera preferențial documente, chiar dacă nu sunt respectate prevederile legale. De asemenea, li s-a cerut inspectorilor să găsească ”o soluție de echipă” ca să scape de reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcții care în ultima perioadă a făcut controale și a dat amenzi pentru neregulile descoperite.

Vă reamintim că PRESSALERT.ro a prezentat de-a lungul timpului o serie de ilegalități comise cu girul administrației Robu – de la modul în care s-a construit benzinăria prietenului de concediu al primarului Nicolae Robu, omul de afaceri Teodor Tuducan, și cum s-a făcut o parcare pe domeniu public cu autorizație fără să existe hotărâre de consiliu local, cum s-au eliberat ilegal autorizația pentru poarta de pe Calea Lugojului care s-a prăbușit și a ucis un student,  până la afacerea imobiliară Urseni, unde au fost aprobate PUZ-uri în care zonele verzi obligatorii erau „teleportate” fără nicio bază legală. De fiecare dată, primarul Nicolae Robu a susținut că legea a fost respectată și că nu are nicio răspundere pentru că responsabilitatea este a celor din compartimentele de specialitate.

2 COMENTARII

  1. Le recomand inspectorilor din cadrul direcției sa il înregistreze ori de câte ori acest individ, doctor decent Robu, face presiuni amenință si santajeaza pt ca prietenii lui sa faca garcea parcea orașul ăsta cu tot felul de construcții.
    Apoi distribuit pe canale media si poate se va sesiza și vreun procuror, care își mai amintește că trebuie să si muncească nu numai sa astepte sa ii intre banii pe card.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.