Proiectul timișorean Pâmânt revine din nou în atenția melomanilor: recital în cadrul...

Proiectul timișorean Pâmânt revine din nou în atenția melomanilor: recital în cadrul seriei de venimente The Session Room

0
DISTRIBUIȚI
Mircea Ardeleanu Jr. revine în fața melomanilor cu proiectul Pământ

Melomanii timișoreni sunt invitați la o nouă sesiune organizată de Atelier22TM în cadrul căreia va avea loc un concert al proiectului Pâmânt, evenimentul urmând să se desfășoare joi 20 iunie, de la ora 18, în curte la Hostel Costel. Evenimentele derulate sub tutela The Session Room (TSR) prezintă o nouă paradigmă prin care muzica, ideile, oamenii și interpretările muzicale se pot întalni sub tutelajul Atelier22TM. Evenimentele prezentate au la bază sesiuni de muzică live, interpretările fiind alternate între artiști instrumentali, vocali, trupe live și DJ.

Pământ este un proiect muzical cu teme, armonii și ritmuri inspirate din folclorul românesc, folosite într-un aranjament simbiotic cu alte stiluri muzicale din lume (India, Balkan, Afro, Orient, Jazz).


Ideea a aparut în 2016 din dragoste pentru muzică, natură, ritm și fuziunea dintre ele. Proiectul a fost creat de Mircea Ardeleanu Jr. și cântă despre folclorul lumii, transformare și ajungerea la rădăcini.

„Proiectul acesta vine de la lume, de la planetă, de la locul ăsta mic și frumos din planeta asta care se numește România, din colțul ăsta de est al Europei, care are mult mai multe de zis din punct de vedere al folclorului și al arhaicului pe care îl deține decât îi astăzi publicat și exprimat. Pe albumul nostru vom avea 11 piese, fiecare piesă deț ine o temă luată din folclor, teme cât mai vechi posibile, prelucratate în funcție de noi. E un proiect care a evoluat organic, lucrez la el de cinci – șase ani. În timpul acesta s-a adunat cam de patru albume în dulap. Am făcut și niște video-uri și am decis că e momentul să scot și eu muzicile mele. Asta e latura mea. Ascult mult world music și sunt îndrăgostit de ritm. Ritmul este prima religie posibilă pe lumea asta. Sunt un basist ritmic și mi-am cumpărat o grămadă de instrumente exotice“, spune Mircea Ardeleanu Jr., „nașul“ acestei idei.

Alături de el, la acestă „aventură” participă Maria Hojda – voce, Mădălin Luca – nai, Florin Gruia – vioară, Marcelle Poaty-Souami – clape, Fery Szekeres – tobe și Mihai Neagoe – sunet. Biletele pentru acest eveniment – care va fi transmis integral și pe Internet prin livestreaming – costă 30 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.