PSD, calea spre necunoscut

PSD, calea spre necunoscut

1
DISTRIBUIȚI

Ușurați că au scăpat de povara Liviu Dragnea, buimaci în privința viitorului. Așa erau ieri delegații la congresul Partidului Social Democrat. Un congres în care n-au mai fost aplauze la telecomandă, dar nici vreun lider care să electrizeze sala. Viorica Dăncilă, pentru care jocurile erau închise încă dinainte să înceapă ședința, a avut un discurs a cărui cea mai mare grijă a fost să fie corectă politic. Și cam atât. O amărâtă de promisiune că în România se va face o autostradă cap-coadă și niște planuri utopice de a crește tineretul atras în partid.

Nu se știe însă cum.


Iar promisiunea e și mai irealizabilă în condițiile în care mulți dintre vorbitori au dat vina pentru pierderea europarlamentarelor nu pe slugărnicia față de obsesiile echipei Dragnea pentru a modifica legile justiției ca să scape de pușcărie, ci pe ”haștagiștii de pe internet” și fake news. De altfel, capitolui măsuri concrete a fost evitat. Toată concentrarea pentru mesajul public către electorat. Mesajul, nu faptele. Și cam atât.

Un congres în care pesediștii și-au ales o conducere ca să fie, pregătiți pentru eșecul din toamnă de la prezidențiale, sperând doar să oprească prăbușirea accelerată. Huiduirea lui Marian Oprișan la scenă deschisă a fost descărcarea nervoasă a activului de partid sătul de ani de zile să deconteze jocurile șefilor. Rămâne de văzut cine va da linia partidului – președintele – premier care încearcă să scape de povara grelei moșteniri politice sau președintele executiv, Eugen Teodorovici, cu ale sale obsesii arogante despre prea-multa sa putință de a da și de a face.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.