Răsturnare de situație, la CAT, în cazul șoferului sârb prins cu o...

Răsturnare de situație, la CAT, în cazul șoferului sârb prins cu o cisternă plină cu țigări de contrabandă

1
DISTRIBUIȚI

Răsturnare de situație în cazul șoferului sârb prins cu o cisternă plină cu țigări de contrabandă după ce Curtea de Apet Timișoara a judecat contestația DIICOT la decizia Tribunalului Timiș prin care acesta este cercetat în libertate sub control judiciar.


Vă reamintim că, săptămâna trecută, a fost interceptată o cisternă venită din Serbia în care în loc de gaz erau 500 de baxuri de țigări de contrabandă, marca Ashima. Inițial, au fost reținuți șoferul sârb și patru luptători MMA care erau într-o mașină și asigurau protecția transportului. Pentru toți cei patru, DIICOT a cerut arestarea.

În cazul șoferului sârb, Tribunalul Timiș a motivat lăsarea în libertate prin”circumstanțele personale ale inculpatului, aflat, până la proba contrară, la primul contact cu legea penală română, faptul că a recunoscut săvârșirea faptei și a colaborat cu organele de cercetare penală, (…) îndreptățesc  judecătorul de drepturi și libertăți să aprecieze că cercetarea acestuia sub măsura control judiciar este aptă să asigure o bună desfășurare a cercetării penale”.

În urma judecării contestației, Curtea de Apel Timișoara a decis, astăzi, arestarea pe 30 de zile a șoferului Skerlic Marko, de la data prinderii. Șoferul sârb, care este sub control judiciar, nu s-a prezentat la ședința de judecată de la Curtea de Apel Timișoara. Instanța a respins recursul DIICOT în cazul celorlalți patru inculpați sârbi.

1 COMENTARIU

  1. …îndreptățesc judecătorul de drepturi și libertăți să aprecieze că cercetarea acestuia sub măsura control judiciar este aptă să asigure o bună desfășurare a cercetării penale”. Uite ca dna judecator s-a inselat,cum era si evident. Acum de ce nu plateste cheltuielile suportate de stat cu prinderea celui eliberat de ea?
    Ce control judiciar poti aplica unui cetatean strain?
    Pe ce lume sunt judecatorii astia?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.