Planuri mari pentru reabilitarea fostului cinematograf Dacia, printr-o investiție de milioane de...

Planuri mari pentru reabilitarea fostului cinematograf Dacia, printr-o investiție de milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI

cinema dacia

Primăria Timișoara face noi pași cu scopul modernizării unui alt fost cinematograf de stat. Este vorba de Cinema Dacia, municipalitatea fiind dispusă să aloce peste 3,3 milioane de euro pentru transformarea clădirii într-o sală de proiecție cu funcțiuni multiple.

De altfel, în următoarea ședință de consiliu local, care va avea loc în această săptămână, pe masa aleșilor va sta un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea documentaţiei tehnico-economice, a indicatorilor tehnico-economici faza D.A.L.I. și a descrierii sumare a investiţiei pentru obiectivul „DALI+PT Reabilitare imobil Cinematograf Dacia” – situat în Timișoara, Str. Burebista (fosta Zborului), nr. 5.

„Necesitatea acestor reparații a apărut nu doar din motive de siguranță – tencuieli desprinse ce pot cădea pe pietoni, sau a faptului că cinematograful se află în imediata vecinătate a unor construcții de locuit, iar problemele de nivel structural ce ar putea apărea vor influența și construcțiile din împrejurimi, dar și pentru că imobilul este unul aflat într-o zonă populată și cu trafic destul de ridicat al Timișoarei și datorită stadiului de degradare continuă să se devalorizeze. Starea fațadelor, a acoperișului și a finisajelor atât exterioare, cât și interioare este nesatisfăcătoare, necesitând lucrări de reabilitare. Deși în prezent structura nu prezintă încă degradări semnificative, situația actuală și stadiul de întreținere ale imobilului sunt factori ce continuă să favorizeze deteriorarea acestuia, ceea ce ar putea duce, în timp, la deficiențe grave de nivel structural. Cinematograful în prezent nu este utilizat, iar anumite porțiuni se găsesc în stadiu de degradare avansată”, scrie în documentația care însoțește proiectul de hotărâre.

În cadrul proiectului de reabilitare a fostului cinematograf Dacia sunt prevăzute lucrări cu scopul transformării clădirii în sală de proiecție cu funcțiuni multiple – sală de spectacol, teatru și sală de conferințe.


Noul centru cultural va avea o capacitate de 384 de locuri.

Valoarea totală a investiției se ridică la 16,1 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de realizare a lucrărilor este de 23 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.