Portarul folosit de Ripensia în primăvară a ajuns în Liga I! Alexandru...

Portarul folosit de Ripensia în primăvară a ajuns în Liga I! Alexandru Pelici a creionat planurile roş-galbenilor pentru noua ediţie

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia trimite noi jucători în elită. După Mediop, sezonul trecut, atacant care poate reveni în roş-galben, timişorenii l-au „propulsat” la o grupare de Liga I şi pe portarul Horaţiu Moldovan. Tânărul sosit în iarnă a fost acontat de Sepsi Sf. Gheorghe, grupare care a atins play-off-ul din postura de nou promovată.

Horaţiu Moldovan (21 ani) a avut 15 apariţii între buturile Ripensiei în mini-returul Ligii a II-a. El a evoluat în turul sezonului trecut pentru Energeticianul, sub formă de împrumut de la CFR Cluj. Cu timişorenii a semnat doar pe şase luni, astfel că, spre deosebire de mutarea lui Mediop la Călăraşi, roş-galbenii nu se vor alege cu o sumă de transfer. De altfel, deoarece Dunărea a retrogradat, atacantul senegalez revine în Banat conform unei clauze din contract.

Moldovan e a doua plecare confirmată de la „Ripi”, după despărţirea de mijlocaşul Marian Anghelina.

Pelici, convins 100%: „Aşteptăm răsunse de la 2-3 jucători importanţi”

Alexandru Pelici a rămas, aşa cum se preconiza, la clubul timişorean şi pentru următoarea perioadă.


Tehnicianul a făcut deja planul de bătaie pentru atacarea ediţiei 2019-20, una menită să fie (tot) un prag pentru un obiectiv mai ambiţios în următorii ani. Un mijlocaş central, cel puţin o „aripă” şi un goalkeeper sunt primele ţinte ale lui „Ripi” la capitolul întăriri.

„Vom face o analiză asupra întregului lot. Vom vedea şi care sunt jucătorii aflaţi la final de contract. Vom analiza bine raportul dintre preţ, randament şi vârstă, şi-apoi vom lua decizii în privinţa celor cu care vom merge mai departe sau cu cine nu vom continua. Bineînţeles, toate acestea vor fi în funcţie şi de dorinţa jucătorilor, căci trebuie să-şi dorească şi ei să facă parte din lotul Ripensiei. Nu sunt adeptul politicii de «dragoste cu forţa». Vor fi, cu siguranţă, însă, şi veniri. Suntem deja în discuţii şi aşteptăm răspuns de la 2-3 jucători importanţi pentru noi. Avem nevoie de un mijlocaş central foarte bun, mai ales după despărţirea de Anghelina. Apoi, în ofensivă, ne dorim şi atacanţi laterali foarte buni, căci e un capitol la care am suferit, căci doar Dumiter şi Popovici au marcat constant din aceste poziţii în sezonul trecut. De asemenea, ne mai dorim un fundaş lateral, care, ideal ar fi, să poată evolua atât pe banda dreaptă, cât şi pe stânga. În fine, după plecarea lui Horaţiu Moldovan, cu siguranţă că vom avea nevoie de încă un portar”, a declarat Alex Pelici.

Se ştiu şi primele date ale pre-sezonului. Astfel, după reunirea din 26 iunie, în prima zi din iulie se va efectua vizita medicală. Programul echipei va continua cu un stagiu de pregătire centralizată. Pe plan local. în perioada 2-12 iulie. Deocamdată se ştiu doar datele la care vor avea loc partidele de verificare ale verii: 10, 12, 17, 20, 24 şi 27 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.