Ripensia s-a reunit cu noile nume, dar şi cu mulţi tineri în...

Ripensia s-a reunit cu noile nume, dar şi cu mulţi tineri în teste. Alexandru Pelici: „Economisim pentru a putea aduce jucători” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia s-a reunit azi pentru următorul sezon, anunţat deja ca un nou an de tranziţie. Rămas la echipă în ciuda obiectivului mai puţin spectaculos în ediţia 2019-20, Alexandru Pelici i-a avut la dispoziţie pe jucătorii transferaţi până acum în această vară, dar şi o serie de juniori şi tineri primiţi deocamdată în probe.

„Ripi” s-a reunit în Ciarda Roşie, dar e aproape de o revenire pe arena „Electrica”. Pe lângă componenţii din vechiul lot, cu roş-galbenii au început pregătirea şi achiziţiile: Denis Golda (Ripensia), Albert Voinea (Dumbrăviţa) şi Marius Staicu (Reşiţa). Pelici a vrut să-şi asigure în primul rând atacul după plecările lui Dumiter (Sepsi) şi Drăghici (probabil la ASU Poli), astfel că şi-a asigurat în continuare şi serviciile lui Alex Popovici. A lipsit în schimb la la primele mişcări fizice Mansour. De asemenea căpitanul Călin Toma a fost prezent, dar a acuzat o indisponibilitate medicală.

Ceilalţi componenţi ai lotului mare prezenţi au fost: Păduraru, Dobre (portari); Ad. Popa, Monea, Tînc, Hecsko, Ţieranu, Apro, Burdeţ, Stoi, Dobie, Chera, Zaluschi, Popovici şi D. Casian. În plus, câteva minute după startul încălzirii pe teren şi-au făcut apariţia un număr aproximativ de trialişti, majoritatea de la formaţii de ligă inferioară din zonă, aşa cum e cazul lui Nafi Iseini, care a jucat în mod inedit pentru ACS Poli şi după ce obţinuse dreptul de a pleca liber, dar şi al lui Răzvan Rus, cu un sezon bun la Dumbrăviţa.

Ripensia şi-a setat şi primele amicale ale verii, după următorul program: cu Dudeştii Noi (10 şi 12 iulie), CSM Reşiţa (acasă, 17 iulie), Dumbrăviţa (20.07), Luceafărul Oradea (24.07), Fortuna Becicherecu Mic (27.07). De asemenea mai e posibil un amical peste graniţă, la Gyula.

„Începem un nou an competiţional. Perioadă de pregătire care se va desfăşura în Timişoara. Începe în primele zile cu reacomodarea la efort, după care vom avea pregătire centralizată, apoi vom intra în linie dreaptă pentru pregătirea campionatului. A fost o serie de plecări, au şi venit câţiva jucători noi. Vor mai urma veniri, avem nevoie de jucători. Va urma o ediţie foarte puternică de Liga a II-a. Obiectivele noastre sunt două, în paralel: clasarea cât mai bună, undeva la jumătatea clasamentului, apoi creşterea jucătorilor tineri. Sunt câţiva jucători care au venit în probe, sâmbătă după antrenament vom trage linie şi vom discuta câţi vor rămâne. Tineri, 2000-2001, vom vedea care vor rămâne să ne ajute pentru noul sezon”, a declarat Alexandru Pelici înaintea restartului.

Cantonament sacrificat pentru achiziţii

Alex Pelici mai speră la veniri, considerând capitolul plecări închis. Reamintim că H. Moldovan, B. Străuţ, Anghelina, Dumiter şi Drăghici nu mai fac parte din lot. „Mai avem nevoie de trei-patru jucători în poziţii cheie.


Mai avem nevoie de portar, de mijlocaş central, avem nevoie de un mijlocaş de bandă bun şi poate chiar un fundaş lateral… Sunt doi jucători cu care eu am mai lucrat în trecut. Golgheteri la echipele lor. Sper să înscrie şi pentru noi şi să găsim soluţii care să compenseze plecările lui Dumiter şi Tavi (Drăghici). În principal jucători din România, care se pot încadra în plafonul salarial de la Ripensia”, a precizat tehnicianul Ripensiei. „Principalul” timişorean a explicat simplu şi de ce „Ripi” nu va pleca într-un stagiu centralizat acum: „Dorim în primul rând să întărim lotul… de aceea facem sacrificii şi nu plecăm niciunde. Important e să ai teren bun, faţă de iarnă, acum putem face pregătirea aici şi economisim pentru a putea aduce jucători”.

„Au venit jucători care s-au anunţat, unii nu, primim pe toată lumea zilele acestea. Dăm şanse tuturor, de ce nu?…”, a mai spus Pelici cu referire la cei primiţi în probe. În stafful roş-galbenilor au intervenit de asemenea modificări. Bogdan Ungureanu e noul preparator fizic, tânărul de 29 de ani a lucrat la Centrul Naţional de Pregătire.

De asemenea profesorul Cristi Petcu, de la LPS Banatul, a fost înregimentat la Academia Ripensia pentru a conduce grupa U19. După cum se ştie ripensiştii au mutat şi la capitolul juniori, semnând cu patru puşti pregătiţi de Petcu la Banatul: Marjan Maric, Alex Benea, Ionuţ Vasluian şi Cosmin Gladun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.