Primarul Robu despre firma care face curățenie stradală mai mult în centru...

Primarul Robu despre firma care face curățenie stradală mai mult în centru și în zona în care locuiește edilul-șef: „Eu stau pe Mareșal Prezan, nu pe Bulevardul Sudului”

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a avut o primă reacție, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, după ce Brantner, noul operator de salubrizare stradală, a fost amendat cu 20.000 de lei.

Asta după ce o comisie mixtă a verificat modul în care se efectuează curățenia pe domeniul public, descoperind mai multe nereguli. Printre altele, comisia a notat că unele străzi, alei, parcări publice, stații ale mijloacelor de transport în comun, zone pietonale nu sunt măturate, cum ar fi str. Cluj, Calea Martirilor, Calea Aradului, Calea Torontalului, zona Modern, zona Dragalina. Excepție fac zona centrală și zona Bulevardul Sudului, unde locuiește primarul Nicolae Robu, unde periodic se efectuează lucrări de curățenie stradală, conform celor constatate în urma controlului.

Pe de altă parte, Nicolae Robu a susținut, astăzi, că el nu locuiește pe Bulevardul Sudului, ci pe strada Mareșal Constantin Prezan.

„Eu locuiesc pe Mareșal Constantin Prezan, nu pe B-dul Sudului (n.ed. – stradă perpendiculară pe Mareșal Prezan). Primăria trebuie că convină cu operatorul de salubritate asupra unui grafic de intervenție, în mod categoric.


Eu cred că s-a intervenit în mult mai multe locuri din oraș. Ce este adevărat e că, pe de o parte, nu s-a reușit nici acum de către cei doi operatori, nici de către operatorul primăriei, Brantner, nici de către operatorul ADID, Retim, nu s-a reușit să se înlăture toată mizeria acumulată în perioada de câteva luni în care am avut mari disfuncții privind salubritatea. Trebuie să se progreseze semnificativ și eu cred că orice om de bună credință poate vedea că progresele sunt uriașe, dar încă este foarte mult de lucru. Noi vrem să ajungem un oraș model în privința curățeniei și vom ajunge. Aștept o mobilizare mai mare și din partea celor doi operatori”, a declarat Nicolae Robu.

Edilul-șef susține că în continuare este în mizerie în oraș pentru că unii timișoreni nu au nici în acest moment un contract pentru salubrizarea menajeră și aruncă gunoiul pe unde apucă.

„Pe de altă parte, s-a mai întâmplat ceva și aici nu știu cum o să facem, o să declanșăm și o campanie. După ce s-a făcut tranziția privind salubrizarea menajeră de la primărie la ADID, au rămas circa o mie de familii fără abonament. Unii și-au făcut după ce poliția locală a intervenit, mulți însă nu au nici acum. Și în acea perioadă unii și-au făcut obiceiul să lase gunoiul unde cred ei că le este mai la îndemână, nu să-și facă abonament. Și ne confruntăm și acum cu acest fenomen de apariție și reapariție a unor rampe clandestine”, a detaliat Nicolae Robu.

În final, primarul Timișoarei a anunțat că va pune polițiștii locali îmbrăcați în civil să supravegheze zonele în care de obicei se formează rampe clandestine de gunoaie. „O să aplicăm amenzi atât cât trebuie, până când o să înțeleagă toți cetățenii acestui oraș că trebuie să fie civilizați, corecți, să respecte orașul. Din păcate, avem un segment de populație care nu răspunde acestor exigențe. Sunt nenumărate situații în care astăzi se ridică gunoiul și mâine e la loc. Ne-am bucura să ne ajute și cetățenii din zonă care văd cine face așa ceva. Vom umple orașul de camere video”, a precizat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.