România a învins Anglia la Europeanul de tineret şi e aproape calificată...

România a învins Anglia la Europeanul de tineret şi e aproape calificată în semifinale! Şase goluri pe un final cu timişoreanul Vlad Dragomir în teren

0
DISTRIBUIȚI
sursa: frf.ro

Naţionala U21 a României e ca şi calificată în careul de aşi al Campionatului European din Italia. „Tricolorii mici” au învins reprezentativa similară a Angliei după un final incredibil de meci. A fost 4-2 pentru elevii lui Mirel Rădoi, care au fost egalaţi de două ori în ultimul sfert de oră. Toate cele şase goluri au fost marcate după introducerea timişoreanului Vlad Dragomir pe gazon.

După ce au învins Croaţia în urmă cu trei zile cu 4-1, tineretul a entuziasmat din nou întreaga ţară.

România a jucat azi la Cesena cu circa 8.000 de spectatori de partea ei, pe teren naţionala a suferit în startul părţii secunde. Timişoreanul Vlad Dragomir, jucătorul Perugiei în acest sezon, a debutat la turneu în minutul 74. Două minute mai târziu un alt nou intrat, Florinel Coman a obţinut penalty-ul din care Puşcaş a deschis scorul. Englezii au egalat trei minute mai târziu în urma reuşitei lui Gray. Cu cinci minute înainte de final însă România a revenit în avantaj graţie reuşitei lui Ianis Hagi, dar din nou Anglia a egalat imediat. La faza următoare Abraham l-a învins pe bravul Radu cu un şut din apropiere.

Englezii au forţat victoria însă tot românii au marcat în poarta echipei care la acest nivel era campioană europeană şi mondială.


În minutul 88 portarul Henderson a scăpat şutul lui Coman în poartă. Pentru ca, în prelungiri, acelaşi Coman să prindă un şut de senzaţie în vinclul din dreapta portarului lui Man. United.

România a acumulat şase puncte şi e foarte aproape de acontarea unui loc în semifinalele competiţiei şi automat calificarea la JO de la Tokyo. Echipa lui Rădoi are şase puncte după două meciuri iar în seara asta se dispută celălalt meci din runda a doua a grupei, jocul dintre Croaţia şi Franţa. Luni, 24 iunie, România întâlneşte Franţa în ultimul joc din faza grupelor. În semifinale se califică locurile 1 din cele trei grupe plus cel mai bun loc 2.

România U21: I. Radu – Cr. Manea, Nedelcearu, Paşcanu, Fl. Ştefan – Cicâldău,   T. Băluţă – Man (74, Vl. Dragomir), I. Hagi (88, Nedelcu), A. Ivan (63, Fl. Coman) – Puşcaş

Anglia U21: Henderson – Kenny, Tomori, Clarke-Salter, Dasilva (79, Abraham) – Dowell – Gray, Maddison, Mount, Barnes (46, Sessegnon; 57, Foden) – Calvert-Lewin

La Cesena a fost prezent şi un contingent important de fani timişoreni.

Foto: sspolitehnica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.