România a pierdut dramatic semifinala cu Germania de la Euro U21. „Tricolorii...

România a pierdut dramatic semifinala cu Germania de la Euro U21. „Tricolorii mici” au condus-o la pauză pe deţinătoarea trofeului

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Stephen McCarthy – UEFA/UEFA via Sportsfil

România U21 nu a reuşit marea surpriză în semifinalele Campionatului European de tineret din Italia. Germania a deschis scorul, „tricolorii mici” au reuşit să întoarcă rezultatul până la pauză, dar au încheiat învinşi, scor 2-4 (2-1).

15.000 de români au fost pe stadionul din Bologna deşi temperatura se apropia de 40 de grade la ora de start a semifinalei. Timişoreanul Vlad Dragomir a rămas de această dată doar pe bancă. Nemţii, deţinătorii trofeului la acest nivel, au deschis scorul oarecum contrar cursului şi în urma unei mingi pierdute la centrul terenului, Amiri l-a învins pe Radu cu un şut din faţa careului.

Reacţia „tricolorilor” a fost foarte bună. În minutul 26 Hagi a fost faultat în timpul pasei către Puşcaş. Atacantul a trimis în bară, dar arbitrul a verificat faza video şi a dictat penalty.


De la punctul cu var atacantul lui Palermo a concretizat cu un şut în stânga lui Nubel. Mai mult, repriza excelentă a României a fost încheiată cu golul de 2-1. Marcat de acelaşi Puşcaş, cu capul, în urma centrării lui Ivan.

La cinci minute după pauză a fost rândul Germaniei să beneficieze de un 11 metri. Dictat în urma tragerii lui Ianis Hagi, fază începută însă în afara suprafeţei de pedeapsă. Waldschmidt, golgheterul „Panzerelor” a restabilt egalitatea chiar dacă Radu a atins balonul. Următoarele minute le-au aparţinut germanilor. Deşi au echilibrat jocul pe final, românii au încasat gol în minutul 90 după o lovitură liberă. Waldschmidt, care a ratat câteva ocazii mari, a înscris acum cu noroc, mingea fiind deviată în bară-gol. În prelungiri Paşcanu a fost eliminat pentru ţinerea lui Nmecha din postura de ultim apărător. Fază din care Amiri a înscris golul de 4-2.

România a fost în cele din urmă învinsă, dar a obţinut cel mai bun rezultat de până acum la turneele finale. De asemenea elevii lui Mirel Rădoi au obţinut biletele pentru Tokyo 2020.

România U21: I. Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Fl. Ștefan – T. Băluță, Cicâldău (69, Ciobanu) – Man, I. Hagi, A. Ivan (55, Coman) – Pușcaș (87, Ad. Petre)

Germania U21: Nubel – Klostermann, Tah, Baumgartl, Mittelstadt – Neuhaus (79, Nmecha), Eggestein (88, Maier), Dahoud (90+3, Koch) – Oztunali, Waldschmidt, Amiri

În această seară, de la ora 22.00, se dispută cealaltă semifinală: Spania – Franţa. Finala Euro U21 va fi duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.