S-au afișat rezultatele finale la Evaluarea Națională. Câți elevi din Timiș au...

S-au afișat rezultatele finale la Evaluarea Națională. Câți elevi din Timiș au luat note peste 5

0
DISTRIBUIȚI

evaluarea nationala

Ultimele emoții pentru absolvenții clasei a VIII-a care au susținut în această vară Evaluarea Națională. Ministerul Educației Naționale a publicat, astăzi, rezultatele finale la examen, după soluționarea contestațiilor depuse de elevii nemulțumiți.
Astfel, „promovabilitatea” în județul Timiș nu a crescut foarte mult, de la 72,12% la 72,23%. Asta înseamnă că doar cinci elevi în plus au reușit să obțină medii peste cinci.

În total, la Evaluarea Națională s-au înscris 4.922 de candidați, însă 363 au absentat.


Din cei 4.559 care s-au prezentat la examen, 3.293 dintre candidați au obținut note peste cinci. 22 dintre aceștia au reușit performanța de a avea media zece la toate probele din cadrul examenului.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, 612 de elevi au depus contestații după afișarea primelor rezultate, dintre care 308 la Matematică, 294 la Limba Română și zece la Limba Maternă. După recorectarea lucrărilor de la Limba Română, 184 de elevi au obținut note mai mari, 98 s-au ales cu note mai mici, iar în cazul a 12 elevi punctajul nu a fost modificat. De asemenea, la Matematică, 182 de elevi au primit note mai mari, 106 s-au ales cu punctaj mai mic, iar 20 de candidați au rămas cu aceleași rezultate. Totodată, la Limba Maternă, după soluționarea contestațiilor, șase elevi au primit note mai mari și patru candidați note mai mici.

Anul trecut, „promovabilitatea” în județul Timiș la Evaluarea Națională a fost 69,33%.

Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Rezultatele finale obținute de elevii din județul Timiș la Evaluarea Națională pot fi consultate AICI!

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.